Η ρωσική βουλή ενέκρινε με ομοφωνία το σχέδιο νόμου για χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών. Είναι, όπως ανέφερε και βουλευτής του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», η απάντηση της κοινωνίας στην αύξηση του αριθμού των σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων.

Σημειώνεται πως το 2010 διαπράχθηκαν σε βάρος ανηλίκων περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το σχέδιο νόμου, προβλέπει εκτός από την πιθανή χρήση χημικού ευνουχισμού και μία ποινή κάθειρξης μέχρι και ισόβια για τους καθ’ υποτροπήν εγκληματίες, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου στη Δούμα, Γκάρι Μινχ ανέφερε πως στο μέλλον «ένα δικαστήριο βασιζόμενο στις συμβουλές μιας επιτροπής ιατρών μπορεί να επιβάλει στον δράστη σεξουαλικού εγκλήματος κατά ανηλίκου κάτω των 14 ετών χημικό ευνουχισμό» ενώ τόνισε πως αυτό θα γίνει με βάση ιατρικές γνωματεύσεις και με την εντολή του δικαστηρίου.

Το κείμενο που υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση, θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί σε δεύτερη και τελευταία ανάγνωση, πριν διαβιβαστεί στην Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας). Έπειτα ο νόμος θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε προτείνει το Μάιο την επιβολή του χημικού ευνουχισμού «σε εθελοντική βάση».