Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ στον Ναό Αγ. Αιμιλιανού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ι. Ν. Αγίου Αιμιλιανού Λ. Σκουζέ, αδεία και ευλογία του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Πατρός ημών Δαυίδ του γέροντος από την ομώνυμη Ιερά Μονή Ευβοίας. Στην τελετή προεξήρχε ο Θεοφιλέστος Επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

06/10/2011

Ιεραποστολική περιοδεία Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην ανατολική Αφρικής

Την Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας επισκέπτεται σήμερα, 6η Οκτωβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, πρώτο σταθμό της μεγάλης ιεραποστολικής Του περιοδείας σε χώρες της ανατολικής Αφρικής, στις οποίες θα εορτάσει τα επτά χρόνια από την εκλογή Του στον Αποστολικό και Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου (9 Οκτωβρίου 2004).

06/10/2011

 

Ευτυχώς ο Ελληνικός λαός…δεν πάσχει από Απαιδευσία

Την 25η Μαρτίου 2011, η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει την προβολή της εκπομπής «Αρχονταρίκι», πρώτης σε θεαματικότητα στην πρωινή Κυριακάτικη ζώνη, επί 19 έτη. Στη θέση της προβάλλεται εκπομπή που έχει περίπου τον τίτλο «αυτοί που πήραν τα βουνά»…

06/10/2011

Λειτουργικό εργαστήρι στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά, στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως το Λειτουργικό εργαστήρι. Θα γίνεται κάθε Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα, υπό την ευθύνη του Διακόνου π. Νεοφύτου Δοντά.

06/10/2011

Μονή Χρυσοβαλάντου: Τι αποφάσισε η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για Παϊσιο και Βικέντιο

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδρίασε την Τρίτη στο Φανάρι υπό νέα σύνθεση, εξέτασε μεταξύ άλλων και ζητήματα που αφορούν στους παραιτηθέντες ηγούμενο και καθηγούμενο – αντίστοιχα – της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Χρυσοβαλλάντου.

06/10/2011

ΟΤΕ και COSMOTE συνδράμουν στην ψηφιοποίηση του αρχείου των Πατριαρχικών Βιβλιοθηκών

Το σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του ιστορικού αρχείου των βιβλιοθηκών του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης υποστηρίζουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE.

06/10/2011

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ουκρανίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τετάρτην, 22αν Σεπτεμβρίου / 5ην Οκτωβρίου 2011, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ουκρανίας, κ. Mykhailo Kulyniak, συνοδευόμενος υπό του Πρέσβεως της Ουκρανίας κ. Hennadii Nadolenko, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

06/10/2011

Συνεχίζονται οἱ Ἱερές Ἀγρυπνίες στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου

Ἄρχισαν τήν περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 καί θά συνεχίζονται κάθε Παρασκευὴ βράδυ καὶ ὥρα 9 μ.μ. ἕως 1 μετὰ τὰ μεσάνυχτα, Ἱερές Ἀγρυπνίες στὸν Παλαιὸ Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου Πατρῶν ἐπὶ τοῦ Τάφου τοῦ Πρωτοκλήτου τῶν Ἀποστόλων. Στίς Ἱερές Ἀγρυπνίες θὰ προΐσταται ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος.

06/10/2011

Τρίτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011, σε τρίτη τακτική Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

06/10/2011

“Οικουμενικές” … αντιπαραθέσεις στην Ιεραρχία

Το ζήτημα της αναγνώρισης των συγκληθεισών στην Κωνσταντινούπολη Συνόδων του 879/880 και 1351 ως Οικουμενικών που επρόκειτο να συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας φαίνεται προκάλεσε για μια ακόμη φορά την αντιπαράθεση μεταξύ των ιεραρχών.

06/10/2011