Τι γίνεται ωρέ κόρες και παίδες; Έχω καταντήσει να λαμβάνω 2-3 διακηρύξεις κάθε μέρα από νέα ελληνικά κινήματα, μέτωπα και σχηματισμούς, από Ελλάδα, από Κύπρο, από τοπικές οργανώσεις της ελληνικής διασποράς, αλλά και μερικά από και γιά τον “απανταχού διαβιούντα Ελληνισμό”. Ακόμα πάντως, ευτυχώς, δεν έχω λάβει τίποτα από διαπλανητικά ελληνικά κινήματα, μέτωπα ή σχηματισμούς. Οψόμεθα…

Το κακό είναι πως τα περισσότερα από τούτα που λαμβάνω καθημερινά είναι μπαρμπούτσαλα, δεν έχουν δηλαδή ούτε καν ένα πολιτικό αίτημα μέσα τους. Ακόμα και με την ύπαρξή των υποστηρίζουν την επιβίωση και διαιώνιση του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της δυναστικής κομματοκρατίας στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

Εδώ και καιρό φωνάζω πως υπάρχει άμεση Ανάγκη να οργανωθεί ο ελληνικός μας κόσμος νομικά, νόμιμα και με τάξη, ώστε:

α) Ανεξαρτήτως πολιτεύματος, το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης νομικά και νόμιμα ελληνικής κοινωνίας σε Δήμο Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών. Μόνον έτσι μπορεί η ελληνική μας κοινωνία να είναι ο ‘εντολέας’ του όλου πολιτικού συστήματος, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση αμέσως ανακλητών αρίστων να πράττει μόνον ως ο ‘εντολοδόχος’ της ελληνικής κοινωνίας.

β) Η ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ΑΟΖ/EEZ ( ΕΔΩ και ΕΔΩ), να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του ελληνικού λαού.

Μερικές και μερικοί μου λαλούν πως τα αιτήματα τούτα είναι πάρα πολύ περίπλοκα. Πρέπει λένε να τα μεταφράσουμε σε πιό απλά Ελληνικά γιά να τα καταλαβαίνει όλος ο ελληνικός μας κόσμος.

Ζητώ λοιπόν την βοήθεια όλου του ελληνικού μας κόσμου, από Ελλάδα, Κύπρο και τοπικές οργανώσεις της ελληνικής διασποράς να βάλουν πλάτη γιά να μεταφράσουμε τα αιτήματα (α) και (β) τούτα σε απλά ελληνικά, ώστε να τα καταλαβαίνει όλος ο ελληνικός μας κόσμος.

Ίσως έτσι να καταλάβει επιτέλους ο ελληνικός μας κόσμος γιατί πρέπει να να οργανωθεί νομικά, νόμιμα και με τάξη. Και ίσως επίσης καταλάβει ακριβώς τι και γιατί πρέπει να το κάνει.

Καταλαβαίνω πως υπάρχουν χρονικές πιέσεις, αλλά όλα πρέπει να γίνονται με τάξη, νομικά και νόμιμα. Διότι γύρω στις 200 χώρες στον κόσμο παρακολουθούν με το μικροσκόπιο τι και τι δεν κάνουμε μέσα στον ελληνικό μας κόσμο.



Ευοί Ευάν, ευδαιμονείτε συλλογικά και καλή επιτυχία στην μετάφραση,