Επελέγη ο νέος Μητροπολίτης Πιτσβούργου

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος προέκρινε στο τριπρόσωπο για Μητροπολίτη Πιτσβούργου τον Επίσκοπο Τρωάδος Σάββα, ο οποίος έλαβε 7 ψήφους, “Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σκορδαλλός έλαβε 4 και ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Μοράλης, 2. Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαχρείου θα εκλέξει τον πλειοψηφίσαντα Επίσκοπο Σάββα. Ψήφισαν συνολικά 8 Μητροπολίτες της Συνόδου” εκτιμά ο συντάκτης του άρθρου.

13/10/2011

 

Ο Άγιος Κώου και Νισύρου, ο νέος Μητροπολίτης Χίου και η ενορία Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Νέο Φάληρο. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 όντας μαθητής εντάχθηκα μαζί με τον αδελφό μου στην κατηχητική κίνηση της ενορίας μας, του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου. Υπεύθυνος νεότητας, νέος ιερέας τότε, ήταν ο ιδιαίτερα αγαπητός μας π. Ιωάννης Λιακόσταυρος, ο οποίος υπό την πνευματική φροντίδα και καθοδήγηση του πολυσέβαστου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Καλλινίκου, αγωνιζόταν να δώσει χριστιανική πνοή και ζωντάνια στην ενορία μας.

13/10/2011

’’ Στο στόχαστρο, η Εκκλησία… ’’

Τελευταία ,παρατηρείται μια γενικευμένη επίθεση κατά της Εκκλησίας, με συζητήσεις για την μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου και διάφορα άλλα, σε μια περίοδο που πραγματικά ο λαός μας υποφέρει από τα δύσκολα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανεργία ,να υποφέρουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, να υπάρχει μια έντονη αγωνία για το που πάμε και τι μας περιμένει αύριο.

13/10/2011

Η Γοργουπήκοος στην Πολωνία

Με ιδιαίτερες τιμές και εξαιρετική μεγαλοπρέπεια η ενορία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην μικρή πόλη Τέρεσπολ, που βρίσκεται στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Γοργουπηκόου. Στην αρχή της πόλεως, δεκάδες κληρικοί και εκατοντάδες πιστοί ανέμεναν το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2011, την ιερά εικόνα που προσεκόμισαν οι εξ Ελλάδος αφιχθέντες επί τούτο, εφημέριοι του Ναού μας Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Δημητρίου και Ιερομόναχος π.Ευσέβιος Μεάντζια.

13/10/2011

Ο Λοβέρδος στη ΔΙΣ για τις μεταμοσχεύσεις – Ανακοινωθέν

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Οκτώβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

13/10/2011

Τα 100 χρόνια της Σχολής Βελλά

Τον Σεπτέμβριο του 1911, ο τότε Μητροπολίτης Κόνιτσας και Βελλά, αργότερα Ιωαννίνων και στη συνέχεια Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σπυρίδων εγκαινίασε τη Σχολή του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, στην ομώνυμη Μονή, κοντά στο Καλπάκι Ιωαννίνων.Από τότε πέρασαν 100 χρόνια συνεχούς προσφοράς της Σχολής, με χιλιάδες ιερείς, δασκάλους, αλλά κι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων να επανδρώνουν θεσμούς κι ιδρύματα στην Ελλάδα- και όχι μόνο.

13/10/2011

Ένταση μεταξύ παλαιοημερολογιτών στα Τρίκαλα

Κλίμα έντασης επικρατεί και σήμερα το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό των Παλαιοημερολογιτών, την Αγία Σοφία, στα Τρίκαλα, στην οδό Τερτίπη. Όλα ξεκίνησαν χθες όταν ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στην Εκκλησία των παλαιοημερολογιτών στα Τρίκαλα με υποστηρικτές του έκπτωτου ΓΟΧ Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Κοσμά να αντιδρούν στην έλευση του τοποτηρητή του θρόνου ΓΟΧ Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου.

13/10/2011

Νέο Δ.Σ. στους Μεταπτυχιακούς της Θεολογικής Α.Π.Θ.

Μετά τις αρχαιρεσίες της 12ης Οκτωβρίου 2011 του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. “Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς”, συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα ακαδημαϊκά έτη 2011 – 2012 και 2012 – 2013.

13/10/2011

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Μαλάουι

Με έντονο ενθουσιασμό οι Έλληνες και οι αφρικανοί Ορθόδοξοι του Μαλάουι υποδέχτηκαν θερμά το μεσημέρι της 12ης Οκτωβρίου ε.ε. στο αεροδρόμιο του Μπλαντάιαρ την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη ποιμαντική Του περιοδεία στο Μαλάουι, ως Προκαθήμενος της Δευτροθρόνου Εκκλησίας.

13/10/2011

Ο Υπουργός Υγείας στη ΔΙΣ

Την Ιερά Σύνοδο επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα – σύμφωνα με πληροφορίες- ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, να ενημερώσει τα μέλη της ΔΙΣ για το ζήτημα της εικαζόμενης συναίνεσης στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων σώματος.

13/10/2011

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ,  ΡΟΜΦΑΙΑΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , &  AMEN.GR