Της Φανούλας Αργυρού

Να κλείσουν τα οδοφράγματα

Με αφορμή την υπόθεση Μιχάλη Σαρρή

Επανέρχομαι για να δώσω συνέχεια στο  άρθρο του Εθνικού Κήρυκα με το βαθύ μήνυμα που δίνει με την τελευταία του παράγραφο «Αρα, δεν μπορεί να διαπραγματεύεται (ο Χριστόφιας) και, προπαντός, να αναλάβει δεσμεύσεις στην επικείμενη «τριμερή» που θα αφορούν το μέλλον των επόμενων γενεών στην Κύπρο».

Ο Δημήτρης Χριστόφιας απεδείχθη ο πλέον επικίνδυνος πρόεδρος που είχε ποτέ  η Κύπρος αλλά ακόμα πιο επικίνδυνος για το μέλλον ναι, ορθώς έγραψε ο Εθνικός Κήρυκας, των επόμενων γενεών στην Κύπρο.

Οι ημέρες και νύχτες του στο αξίωμα του προέδρου (Χριστόφια) έβλαψαν και βλάπτουν καθημερινά τον Ελληνισμό στο ελληνικότατο αυτό νησί. Γι΄αυτό φέρουν βαρύτατες ευθύνες εκείνοι που τον υποστήριξαν στον δεύτερο γύρο για πρόεδρο στις εκλογές του 2008, ενώ υπήρχε αρχική απόφαση για υποστήριξη Γ.  Κασουλίδη, και είναι γι΄αυτό που είναι οι τελευταίοι που έχουν σήμερα δυστυχώς το δικαίωμα να τον επικρίνουν…

Η είδηση ότι ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης με υπέρβαση του ακύρωσε οδηγία όπως οι Τουρκοκύπριοι δείχνουν τα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας περνώντας στα οδοφράγματα από τα κατεχόμενα προς την ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία,  είναι ένα από τα απαράδεκτα συμβαίνοντα στη Κυπριακή Δημοκρατία από μια ανεπιθύμητη κυβέρνηση μειοψηφίας, που σίγουρα επιβεβαιώνουν τη προειδοποίηση του Εθνικού Κήρυκα.

Η είδηση όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.tanea-london.net 20.10.2011 ακολουθεί:

«Το Ακελικό κράτος «αναγνωρίζει» την ταυτότητα του ψευδοκράτους

Χαμός στα οδοφράγματα όταν η Άννη Σιακαλλή (διευθύντρια του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης) έδωσε οδηγίες κατά τη διέλευση τους οι Τουρκοκύπριοι να δείχνουν την ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι αυτήν του ψευδοκράτους. Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης παρενέβη και ακύρωσε την οδηγία, διότι οι τουρκοκύπριοι αντέδρασαν έντονα απαιτώντας να δείχνουν την ταυτότητα του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με στοιχεία που διατηρούνται στους Επάρχους, μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει ταυτότητα της Δημοκρατίας 92.921 Τουρκοκύπριοι και έχουν εκδοθεί 71.625 διαβατήρια. Με αυτά οι Τ/κ ταξιδεύουν στο εξωτερικό και κυρίως σε χώρες της Ευρώπης, ωστόσο δεν τα χρησιμοποιούσαν κατά τη διέλευσή τους στα οδοφράγματα.»

Η «σύλληψη» του Μιχάλη Σαρρή

Η πρόσφατη «σύλληψη» του  Μιχάλη Σαρρή πρώην (επί προεδρίας Τ. Παπαδόπουλου) Υπουργού Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις κατοχικές αρχές για οποιονδήποτε λόγο,  έφερε στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά,  ακόμα μία πτυχή της αλαζονικής και σχιζοφρενικής αντιμετώπισης της συνεχιζόμενης τουρκικής εισβολής και κατοχής της μισής μας πατρίδας.

Ο κ.Σαρρής υπήρξε ένας από τους καλύτερους υπουργούς Οικονομικών που είχε αυτή η πατρίδα.

Ο Μ. Σαρρής ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε την Κύπρο με την ενταξιακή της πορεία και παρέδωσε ένα υπουργείο Οικονομικών με πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων λιρών στην κυβέρνηση Χριστόφια. Στον Μιχάλη Σαρρή  και στους χειρισμούς αυτού του ανθρώπου οφείλεται η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ το 2004 για την οποία έκτοτε τόσοι και τόσες καρπούνται αξιωμάτων και οικονομικών πόρων.   Η οποία κατάσταση όμως μόνο εντός ολίγων μηνών μετά την  ανάληψη της προεδρίας από τον Δημήτρη Χριστόφια  κατέρρευσε, με ένα πρωτοφανή ουσιαστικά άδειασμα των κυβερνητικών ταμείων. Με αποτέλεσμα η διακυβέρνηση Χριστόφια να φέρει την οικονομία στο χείλος της οικονομικής καταστροφής που προσεγγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ τα επικίνδυνα σημεία που βρίσκεται σήμερα  η Ελλάδα.

Σκευωρία Τούρκων

Τα προσωπικά του κάθε ανθρώπου μου είναι αδιάφορα γι΄αυτό δεν μπορώ να ισοπεδώσω ή να μηδενίζω την προσφορά ανθρώπων που όταν βρισκόντουσαν σε κυβερνητικά αξιώματα υπηρέτησαν άξια την πατρίδα και τα συμφέροντά της.  Εξάλλου είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι κατοχικές αρχές προσπάθησαν να σκηνοθετήσουν μια από τις συνηθισμένες τους αδίστακτες σκευωρίες για να προωθήσουν τα πάγια σχέδια και φιλοδοξίες τους για αναγνώριση.  Για μένα ο Μιχάλης Σαρρής υπήρξε ένας αξιόλογος υπουργός Οικονομικών και ο Κυπριακός Ελληνισμός οφείλει σεβασμό στο πρόσωπό του και στο έργο που προσέφερε στη χώρα μας και να προσφέρει την συμπαράστασή του.

Βλέπε ειδησιογραφικό  «Καταρρέει η σκευωρία» του Μιχάλη Χατζηβασίλη στο Φιλελεύθερο 19.10.2011

Πράγμα που αντιμετωπίζεται σθενερά και από τους ευρωβουλευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο (Σημερινή 20.10.2011«Ζητούν απελευθέρωση του Μιχάλη Σαρρή…» 

Το μόνο για το οποίο  επικρίνω τον Μιχάλη Σαρρή,  είναι για την μετάβασή του στα κατεχόμενα. Ουδέποτε πήγα στα κατεχόμενα και ουδέποτε θα πάω ενόσω διαρκεί η τουρκική εισβολή και κατοχή της πατρίδας μας και των κατεχομένων περιουσιών μου.  Οι γονείς μου πέθαναν στην προσφυγιά, όπως πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας δίχως να καταφέρουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να επανακτήσουν το μόχθο μιας ολόκληρης ζωής. Τι δικαίωμα έχω εγώ να επισκέπτονται τα κατεχόμενα ως.. επισκέπτης δίχως να ντροπιάζω τη μνήμη τους και να γονατίζω στον κατακτητή;

Σχέδιο του 1992 το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Γι΄αυτό επείγει η απαίτηση πολλών όπως ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ της ντροπής. Το είπαμε και παλαιότερα και πρέπει να το ξαναφέρουμε στο προσκήνιο. Και να τονίζουμε το πραγματικό λόγο που ο Ρ. Ντενκτάς απαίτησε το άνοιγμά τους το 2003.

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ήταν σχεδιασμένο από το 1992 με τις συνομόσπονδες Ιδέες των Εγγλέζων (ούτω καλούμενες Ιδέες Γκάλι, όπως έγινε με τη συνέχεια τους ονόματι Σχέδιο Ανάν που απέρριψε ο λαός στις 24.4.2004) με δύο στόχους: Πρώτον να εξασφαλιστεί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑ της τουρκικής βαρβαρότητας, όπως και γίνεται δυστυχώς έκτοτε, και δεύτερον να ΧΩΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ του τουρκοκυπριακού γειτονικού «κράτους» για να βοηθηθεί η από μέρους των θυμάτων αναγνώρισή του! (Εδώ σημειώστε την συμφωνία Χριστόφια/Ταλάτ 23ης Μαίου 2008).

Σε άρθρο του στον Φιλελεύθερο με τίτλο «Η ομηρία του Σαρρή και όλης της Κύπρου» ο συνάδελφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας Φιλελεύθερος κ. Άριστος Μιχαηλίδης καταλήγει: «…Η αλήθεια όμως είναι ότι η ομηρία του κ. Σαρρή, σήμερα, είναι απλώς η απροκάλυπτη ομηρία ολόκληρης της Κύπρου στις διαθέσεις των νεο-μωαμεθανών της Άγκυρας και αν αυτή τη στιγμή δεν είναι άμεσα αντιληπτή μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει επώδυνη και εξευτελιστική.»

Αυτή τη στιγμή η απροκάλυπτη ομηρία ολόκληρης της Κύπρου δεν βρίσκεται μόνο στις διαθέσεις των νεο-μωαμεθανών της Άγκυρας αλλά εξίσου και ακόμα πιο επικίνδυνα και στα χέρια των  Χριστοφιακών Ακελικών του 19ου αιώνα. Που δεν φαίνεται να λογαριάζουν ούτε πατρίδα, ούτε Ελληνισμό στο βωμό της πάλαι ποτέ διεθνιστικής ιδεολογίας τους, όπως είχε καθοριστεί από την διαλυθείσα προ δεκαετιών Comintern! ((Communist International) ή αλλοιώς Third International «3η Διεθνούς»).

Μία απαίσχυντη και καταστροφική για την ανθρωπότητα  ιδεολογία που κατέρρευσε αλλά φαίνεται ακόμα ζει στα μυαλά των τελευταίων τέτοιων κομμουνιστών που είχε η Κύπρος την μεγάλη ατυχία να βρει να την κυβερνούν τον 21ο αιώνα. Μια καταστροφική ιδεολογία που πάει γάντι με τις βρετανικές υποδείξεις λύσεως και τουρκικές επιδιώξεις πάνω από την Κύπρο. Δεν ήταν τυχαίο που οι Βρετανοί υποστήριξαν την υποψηφιότητα Χριστόφια όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος εξεπλάγη πως ένας κομμουνιστής υποστηρίχτηκε για πρόεδρος της ευρωπαικής, δυτικής,  Κύπρου…

Να κλείσουν λοιπόν τα οδοφράγματα που μας ντροπιάζουν καθημερινά και εξευτελίζουν την αξιοπρέπειά μας ως λαού και Ελληνισμού στο ημικατεχόμενο αυτό νησί μας. Που απεμπολούν τα δικαιώμαα και απαιτήσεις μας για ατόφια ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από μια συνεχιζόμενη τουρκική βάρβαρη εισβολή και κατοχή από την άρπαγα και κατοχική Τουρκία και την συντήρησή της από την υποτελή διοίκησή της στα χώματα και περιουσίες μας.

Και εδώ εντοπίζονται και πάλιν σοβαρές ανεπάρκειες της Βουλής των Αντιπροσώπων που δεν έκανε τίποτα προς αυτή τη κατεύθυνση όλα αυτά τα χρόνια από το 2003 μέχρι τώρα και φέρει και αυτή σοβαρές και ασήκωτες ευθύνες για παραλήψεις στο θέμα αυτό. Γιατί το άνοιγμα των οδοφραγμάτων έγινε πριν την ανάληψη της προεδρίας από τον Δημήτρη Χριστόφια, γι΄αυτό οι ευθύνες συλλογικές, πάνε πιο πίσω…

Αναζητείται ο ηγέτης που θα αναλάβει τη διάσωση αυτής της πατρίδας τόσο από τους έξωθεν εχθρούς όσο και από τους εντός των τειχών επικίνδυνων χειρισμών.

Η Cominform (Το Γραφείο Κομμουνιστικών Πληροφοριών των Κομμουνιστών και Εργατικών Κομμάτων) ήταν το πρώτο επίσημο φόρουμ των διεθνών κομμουνιστικών κινημάτων από την διάλυση της Comintern μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την δημιουργία του Ανατολικού Μπλόκ.

( Η Comintern (Communist International) ή αλλοιώς Third International «3η Διεθνούς», ήταν κομμουνιστική οργάνωση που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1919 στη Μόσχα και είχε σκοπό «να πολεμήσει με όλα τα μέσα στην διάθεσή της, περιλαμβανομένης και ένοπλης βίας για την ανατροπή της διεθνούς μπουρζουαζίας και για την δημιουργία μιας διεθνούς Σοβιετικής δημοκρατίας ως ενδιάμεσο βήμα για πλήρη κατάργηση του Κράτους». Η 3η Διεθνούς ιδρύθηκε μετά την διάσκεψη Zimmerwald κατά την οποία ο Βλατιμιρ Λένιν διοργάνωσε την Αριστερά του Zimmerwald εναντίον όλων εκείνων που αρνούνταν να εγκρίνουν οποιαδήποτε δήλωση που υποστήριζε σοσιαλιστική επαναστατική δράση…. διαλύθηκε το 1943).

Η Cominform ήταν σοβιετική οργάνωση Κομμουνιστικών κομμάτων που ιδρύθηκε το 1947 σε συνέδριο των Κομμουνιστών ηγετών στην Πολωνία. Το συνέδριο είχε καλέσει ο Σοβιετικός ηγέτης Τζόζεφ Στάλιν για να αποφασιστεί κατά πόσο θα λάμβαναν μέρος στο συνέδριο του Παρισιού για την Αμερικανική βοήθεια Μάρσιαλ, τον Ιούλιο του 1947 (Marshall Aid).

Αρχικά η Cominform είχε ως έδρα το Βελιγράδι όμως μετά την εκδίωξη της Γιουγκοσλαβίας από την ομάδα τον Ιούνιο του 1948, η έδρα μεταφέρθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Ο σκοπός της Cominform ήταν ο συντονισμός δράσης μεταξύ Κομμουνιστικών Κομμάτων κάτω από Σοβιετική καθοδήγηση. Είχε την δική της εφημερίδα με τίτλο «Για διαρκή ειρήνη, για την Λαική Δημοκρατία», και ενεθάρρυνε την ενότητα μεταξύ Κομμουνιστικών κομμάτων.

Διαλύθηκε το 1956 μετά την σοβιετική επαναπροσέγγιση με την Γιουγκοσλαβία και την διαδικασία της απο-Σταλινοποίησης. (Από την ηλεκτρονική Wikipedia, the free encyclopedia