Τα λεφτά τους πίσω ζητούν μεγαλοδωρητές του Ταμείου Μολυβιάτη, ενώ την ίδια ώρα βουλευτές και πολιτευτές από την Ηλεία καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την «υπαιξέρεση» των χρημάτων του Ταμείου. Χθες το βράδυ συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ηλείας με κυρίαρχο θέμα την «τύχη» αυτών των χρημάτων, που προέρχονται από δωρεές πολιτών με αφορμή το χαμό 46 συνανθρώπων μας στο νομό.

Το δράμα της Ηλείας την 24η Αυγούστου 2007, ήταν αυτό που συγκλόνισε όλο τον κόσμο και στάθηκε η αφορμή για τηλεμαραθώνιο με στόχο τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους κυρίως στην Ηλεία, που είχε υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή. Ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και ο πολιτευτής του κόμματος Θεόδωρος Βλαγκούλης θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή.

 

Ο κ. Τζαβάρας μιλώντας στη ΝΟΔΕ τόνισε πως ένας εκ των δωρητών και κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής απαίτησε τα χρήματά που προσέφερε, 37 εκ. ευρώ, πίσω από το ελληνικό κράτος.

«Πρόσφατα συνέβη το εξής πρωτοφανές όπως το παραδέχτηκε ενώπιων μου ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Την προηγούμενη βδομάδα, όταν για πολλοστή φορά τον συνάντησα να μου δώσει απαντήσεις, μου είπε ότι έχει δεχτεί αίτημα από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο της Χαλυβουργικής να του επιστρέψει τα 37 εκ. ευρώ που είχε δωρίσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα οποία το κράτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ για τον σκοπό αυτό.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας και συμπλήρωσε σχετικά με την μήνυση: «Ο κ. Βλαγκούλης έχει κάνει μήνυση για το λόγο αυτό που θα καταθέσουμε σύντομα και θα την υποστηρίξουμε γιατί είναι αδιανόητο να συμβαίνουν ατοπήματα που αγγίζουν τα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις να εξακολουθούν με την ανοχή των υπουργών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βλαγκούλης ότι «έχουμε ετοιμάσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όχι τύπου άλλης μηνυτήριας αναφοράς για να πάρει τη μορφή δημοσιότητας στον Τύπο. Συνδυάζεται με πολιτική αγωγή όσων έχουν έννομο συμφέρον όπως οι πυρόπληκτες περιοχές για αλλοίωση της βούλησης των καταθετών ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες για απιστία στην κακοδιαχείριση. Συνεργαζόμαστε άριστα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Τζαβάρας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως μέγα σκάνδαλο από την Κυβέρνηση τη δήμευση του προϊόντος εκκαθάρισης του Ταμείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μια σκανδαλώδη, πρωτοφανή δήμευση, αντισυνταγματική και χωρίς κανένα δικαίωμα η οποία είχε να κάνει με τον οβολό που προσέφεραν σε κρίσιμες ώρες για την Ηλεία εθελοντικές οργανώσεις, ιδιώτες, φορείς απ’ όλο τον κόσμο. Αυτό το ποσό η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να πληρώνει τις αστοχίες και τις αποτυχίες της».

http://ilialive.gr/