Πριν από λίγο τους το ανακοίνωσε ο Μπεγλίτης που προχωρά στην άμεση αντικατάσταση των αρχηγών
Ο υπουργός Άμυνας κ. Μπεγλίτης προχώρησε στην εσπευσμένη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για την καθαίρεση του συνόλου της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων διότι εκφράστηκε γενικότεροι φόβοι…

Η κίνηση του κ. Μπεγλίτη εγείρει ανησυχίες, λόγω των όσων συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό.

Ο υπουργός, κάλεσε τους αρχηγούς των επιτελείων στο γραφείο του για να τους πει πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κρίσεις.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα και τους ανακοίνωσε ότι η εισήγησή του προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ θα είναι να κριθούν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και να αντικατασταθούν.

“Σας ευχαριστώ για την συνεργασία, αλλά κρίνω ότι είναι ώρα να κάνω κρίσεις. Ήθελα να τις κάνω από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά λόγω των προβλημάτων με την Τουρκία και της έντασης τις ανέβαλα. Τώρα κρίνω ότι είναι η κατάλληλλη στιγμή και έτσι αποφάσισα να προχωρήσω σε κρίσεις και την αντικατάστασή σας” τόνισε ο κ. Μπεγλίτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε αμηχανία και δεν ειπώθηκε κάτι παραπάνω.

Αν και δεν γίνεται αντιληπτό το γιατί επέλεξε ο κ. Μπεγλίτης να κάνει τώρα τις κρίσεις, εντούτοις, είναι σαφές πως υπάχρει μία πρωτοφανή πολιτική αναταραχή και η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει ΚΥΣΕΑ σήμερα για να αποστρατεύσει όλους του Αρχηγούς.

Οι αντικαταστάτες

Όσο για τους αντικαταστάτες τους, ακούγονται διάφορα ονόματα ενώ συμπαρασύρονται και αποστρατεύονται δεκάδες στρατηγοί και ναύαρχοι εκ των οποίων ορισμένοι φέρονταν να ανήκουν στη κυβερνητική παράταξη.

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια ο κ. Μπεγλίτης προτείνει:

*Νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον αντιστράτηγο Μιχάλης Κωσταράκος, διοικητή μέχρι τώρα του 3ου Σώματος Στρατού.

*Νέο αρχηγό ΓΕΣ τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζαζιά, διοικητή του 4ου Σώματος Στρατού.

*Νέο αρχηγό ΓΕΑ τον αντιπτέραρχο Αντώνη Τσαντιράκη, μέχρι τώρα αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας.

*Νέος αρχηγός ΓΕΝ τον υποναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη, μέχρι τώρα αρχιεπιστολέα της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης του Πολεμικού Ναυτικού.