Δεύτερη μαρτυρία που αυτή την φορά αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για συκοφαντική επίθεση του ιδίου κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Liberation, Jean Quatremer ο οποίος ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κάννες αναφέρει σε σχόλιο του στο Twitter ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος!

Όπως αναφέρει στο Twitter ο Γάλλος δημοσιογράφος Quatremer : “Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d’un coup d’Etat. Pas moins…” (Ο Παπανδρέου κατά την διάρκεια του δείπνου της Τετάρτης δικαιολόγησε εμφατικά στους (εταίρους) την πρωτοβουλία του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μέσο αποφυγής του ρίσκου ενός ενδεχόμενου πραξικοπήματος.)  

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer είναι συνεργάτης της εφημερίδας Liberation εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα και συγγραφέας του blog “Παρασκήνια των Βρυξελλών” (Coulisses de Bruxelles).