Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο γράφει σήμερα σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε από τον κουβανικό Τύπο ότι η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σχετικά με το Ιράν «βάζει τον κόσμο στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου», που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ προετοιμάζουν κατά της χώρας αυτής.

«Το πιο περίεργο είναι ότι μόλις το ΝΑΤΟ είχε ολοκληρώσει την επιχείρηση του στη Λιβύη» στα τέλη Οκτωβρίου, η ΙΑΕΑ «έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της που είναι πολιτική, ιδιοτελής και δογματική, η οποία θέτει τον κόσμο στα πρόθυρα του πολέμου με χρήση πυρηνικών όπλων», γράφει ο Κάστρο στο άρθρο του με τίτλο «γενοκτόνος Κυνισμός».

Ο κομμουνιστής ηγέτης, 85 ετών, υπογραμμίζει ότι ενεργώντας έτσι η ΙΑΕΑ «ένας οργανισμός του Ο.Η.Ε. που θα πρέπει να παραμείνει στην υπηρεσία της παγκόσμιας ειρήνης» στηρίζει «τον πυρηνικό πόλεμο που η αυτοκρατορία των γιάνκηδων, σε συμμαχία με τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, προετοιμάζει λεπτομερώς εναντίον του Ιράν».

«Μετά το περίφημο Veni, vidi, vici του Ρωμαίου αυτοκράτορα (Ήρθα, είδα και κατέκτησα), που αναμεταδόθηκε στην κοινή γνώμη από ένα σημαντικό τηλεοπτικό δίκτυο κατά το θάνατο του Λιβύου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δεν μπορούμε πια να βρούμε λόγια για να περιγράψουμε την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών», εκτιμά ο Φιντέλ Κάστρο.

Στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η ΙΑΕΑ εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τη στρατιωτική διάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Η Τεχεράνη απέρριψε την έκθεση, κατηγορώντας την Υπηρεσία ότι είναι όργανο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ για να την απομονώσουν.

Ο Φιντέλ Κάστρο στο άρθρο του θεωρεί ότι είναι αναγκαίο «η ανθρωπότητα να έχει επίγνωση των κινδύνων που διατρέχει αδυσώπητα να περιέλθει σε μια πλήρη και τελική καταστροφή που θα είναι το αποτέλεσμα των ανεύθυνων αποφάσεων των πολιτικών στα χέρια των οποίων η τύχη, περισσότερο ότι το ταλέντο ή την αξία, έχει βάλει τη μοίρα της ανθρωπότητας».

Πηγή:www.kathimerini.gr