Σχολιάζει ο Βασίλης Φίλιας, Καθηγητής και πρωης Πρύτανης του Παντειου Πανεπιστημίου

Για μια ακόμα φορά με αφορμή τα επεισόδια στη Σχολή Ευελπίδων,αποδεικνύεται η ανικανότητα, αλλά και η δολιότητα όλων εκείνων, που εμφανίζονται ως «έγκυροι» σχολιαστές.

Επιβεβαίωση, υποτίθεται, των περί «χουντικών σταγονιδίων» καταγγελιών του άθλιου διδύμου των επαγγελματιών κινδυνολόγων και εθνικών μειοδοτών Μπεγλίτη – Παπανδρέου. 

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια διεργασίες για της οποίες οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι οι μνημονιακοί εξωνητές  των συμφερόντων του λαού και του έθνους, που για μία ακόμα φορά καταρράκωσαν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπέσκαψαν τη δημοκρατία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας, δεν μπορεί να μείνουν ανεπηρέαστες από ότι συμβαίνει σ’ αυτή. Και αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία είναι αποσάθρωση και διάλυση, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, απόγνωση και αδιέξοδο.

Από αυτή τη σκοπιά το καμπανάκι, που χτύπησε στη Σχολή Ευελπίδων είναι ένα σύμπτωμα που δεν θεραπεύεται με πειθαρχικές κυρώσεις κατά των δραστών.

Δευτερεύοντα και τελικά άνευ αξίας τα περί καταγωγής από χουντικές οικογένειες και η σχετική συνομοσιολογία. Ας θυμηθούμε ότι όταν έπεφτε η δικτατορία σωρηδόν τα παιδιά των φίλων της «εθνοσωτήριας επανάστασης» περνούσαν στις γραμμές της αντίστασης. 

Σήμερα, η Δημοκρατία προδίδεται από εκείνους, που υποτίθεται ότι την εκπροσωπούν, σήμερα, που διασύρονται και αποδυναμώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις από κρετίνους υπουργούς και πολιτικούς ηγέτες είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν αντιδράσεις φασιστοειδούς χαρακτηρα. Αντιδράσεις για τις οποίες  πρώτοι ευθύνονται , οι υπηρέτες και εγγυητές των συμφερόντων της διεθνούς τοκογλυφίας.

Εσείς οι απάτριδες και αγοραίοι χρεοκόποι προκαλείτε αυτές τις αντιδράσεις και επωάζετε για μια ακόμα φορά το αυγό του φιδιού, τον βλακώδη υπερπατριωτισμό και εθνικισμό..

Ασφαλώς αυτά όλα δεν σημαίνουν ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει αλλά οπωσδήποτε έχει αρχίσει μια διαδικασία αμφισβήτησής της. Όσο πιο έγκαιρα το καταλάβουμε όλοι εμείς οι αντιμνημονιακοί, οι πολλοί που πιστεύουμε στη πατρίδα και το λαό μας τόσο καλύτερα.