Σοβαρές πιέσεις ασκούνται από τη Σούρα, το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας, προς τον βασιλιά Αμπντάλα να διατηρήσει την απαγόρευση στις γυναίκες να οδηγούν, καθώς κάτι τέτοιο, όπως επισημαίνουν οι σουνίτες ιεροδιδάσκαλοι, θα οδηγήσει στην καταστροφή της κοινωνίας και στην… εξαφάνιση της παρθενίας.

Σύμφωνα με το υπερσυντηρητικό συμβούλιο η γυναικεία οδήγηση θα φέρει στη χώρα των Σαούντ αύξηση της πορνείας, διαζύγια και φυσικά απώλεια της παρθενίας στις νεαρές γυναίκες οι οποίες «θα απελευθερώνονται από τα χρηστά ήθη της χώρας». Το δικαίωμα οδήγησης «θα ενθαρρύνει επίσης εκατομμύρια γυναίκες που δεν δουλεύουν να αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά, αντί να υπηρετούν την οικογένειά τους στο σπίτι».

Η Σούρα απευθύνει αυστηρή έκκληση στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, ο οποίος σκέφτεται να επιτρέψει στις γυναίκες να οδηγούν νόμιμα, καθώς πολλές έχουν συλληφθεί τον τελευταίο καιρό επειδή οδηγούσαν παράνομα. Οι γυναίκες δεν μπορούν να μετακινηθούν με ΙΧ αν δεν έχουν οδηγό ή κάποιο άρρεν μέλος της οικογενείας τους που μπορεί να τις μεταφέρει εκεί που θέλουν.

Ο βασιλιάς είχε ανακοινώσει πριν από μερικές εβδομάδες ότι από το 2015 οι γυναίκες θα μπορούν να ψηφίζουν και να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές.
ΒΗΜΑ