Των Αγάθη  Αβανέα & Αγάπη  Αναστασάκου – Βασιλειάδη

Ακούγοντας τις ειδήσεις για νέα μέτρα ένοιωσα απελπισία και μεγάλη οργή.

Μέχρι που μπορούν να φθάσουν αυτά που ζητούν από το λαό, μέχρι που μπορεί να φθάσει η αναλγησία και η βαρβαρότητα των  εταίρων μας και των πολιτικών μας ;

Η μόνη λύση τους είναι η καταδίκη μας σε διαρκή αφαίμαξη ;

Και τα «βαμπίρ»  είναι πιο συμπονετικά, πίνουν αίμα για να ζήσουν. Δεν ζητάνε θυσίες χωρίς αντίκρισμα και χωρίς να κινδυνεύουν οι ίδιοι από το θύμα τους.

Πάλι εμείς θα πληρώσουμε τα λάθη των κυβερνήσεών μας και των συμμάχων μας;

Σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, έρχεται τώρα  ξανά μείωση  των μισθών , των συντάξεων και των επικουρικών, ζητάνε δε και επί πλέον μέτρα με καθιέρωση των «εκτάκτων»   σε μόνιμα, τη μείωση των ορίων του αφορολόγητου.

Η φτωχοποίηση των νοικοκυριών δεν έχει τέλος ;

Δεν έχω ακούσει όμως κανένα μέτρο που θα μπορούσε να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, δεν υπάρχει μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, τίποτα από το πάγωμα των δόσεών τόσο των ιδιωτών, όσο και των εταιρειών ή των καταστηματαρχών προς τις Τράπεζες.

Χωρίς ντροπή κόβουν κομμάτι-κομμάτι τη ζωή μας με περίσσια ευκολία δείχνοντας πόσο έχουν χάσει κάθε μέτρο.

Απολύουν ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους  καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις

Είναι η ώρα για σας τους βουλευτές όλων των κομμάτων να διαλέξετε ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσετε, της αρετής ή της κακίας.

Κάθε κόμμα ή και μεμονωμένος βουλευτής που θέλει να βοηθήσει στη σωτηρία της Ελλάδας  να φύγει τώρα από τη Βουλή καταγγέλλοντας το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που πουλάει την ΕΛΛΑΔΑ και τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που καταδικάζουν τον έλληνα στην μιζέρια και την ανεργία.

Ποιος σας είπε ότι μπορεί να επιχορηγείτε τις Τράπεζες με δικά μας χρήματα και να στερείτε πόρους από τα Ασφαλιστικά ταμεία αναγκάζοντάς τα να αγοράζουν τα λειψά σας ΟΜΟΛΟΓΑ, ενώ οι Τράπεζες που εμείς έχουμε στηρίξει ζητάνε να πληρώσουμε τις δόσεις και παίρνουν τα σπίτια μας και κλείνουν τις επιχειρήσεις γιατί δεν έχουμε (όχι από δικό μας σφάλμα) τις δόσεις που μέχρι πρότινος μπορούσαμε να ικανοποιούμε.

Ειλικρινά εμείς μπορεί ως ιδιώτες και ως υπάλληλοι ή συνταξιούχοι να οδηγούμαστε στον Καιάδα αλλά είσθε οι δήμιοι με τις λάθος αποφάσεις σας και πράξεις σας.

Αποτύχατε Κύριοι, αποτύχατε πλήρως, έχετε απογοητεύσει το λαό και δε δείχνετε ότι το αντιλαμβάνεσθε, δεν χάνετε τίποτα από τους μισθούς σας και από τα δικά σας προνόμια και δεν έχετε ούτε ένα δάκρυ σαν την Ιταλίδα Υπουργό Εργασίας.

Αντίθετα, οι κακόμοιροι οι βουλευτές θέλουν και αναδρομικά με την αύξηση των μισθών των δικαστών. Τέτοια αναλγησία δεν μπορεί να την αντέξεις !

Είναι οι πολιτικοί μας αλήθεια τόσο ανίκανοι και αδιάφοροι στον ανθρώπινο πόνο ;        Είναι δυνατόν να βλέπουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού μόνο από την αφαίμαξη των πολιτών αυτής της χώρας ;

Πόσο νομίζουν ότι αντέχουν οι πολίτες της Ελλάδας στο να πληρώνουν τα λάθη της πολιτικής ανίκανων και αδίστακτων ηγεμόνων ;

Ακούμε τη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, όμως δεν  βλέπουμε κανένα μέτρο για ανάταξη της οικονομίας μας. Δεν έχει γίνει τίποτε στον πρωτογενή τομέα. Ο τουρισμός και η ναυτιλία που είναι ο καθρέπτης της οικονομίας μας δεν έχουν θέση ως Υπουργεία ανάμεσα σε 50 Υπουργούς. Τελειώνει ο χρόνος για εκμετάλλευση των πόρων του ΕΣΠΑ αλλά δεν έχουμε χρόνο για να μπορέσουμε  να απορροφήσουμε τα σχετικά κονδύλια.

Εγκαταλείψετε την αίθουσα της Βουλής για να σώσετε την αξιοπρέπειά σας.

Ας γίνουν εκλογές και μετά από την ανάδειξη του νέου Κοινοβουλίου να έλθετε σε συνεννόηση για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Καταγγείλετε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 1 και Νο2 και να κοιτάξετε να έλθετε σε επικοινωνία με την Κίνα και τη Ρωσία και να έλθετε σε συμφωνία μαζί τους.

Αναθέσετε την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου (αφού ανακηρύξετε τις ΑΟΖ της Ελλάδας)  σε Νορβηγικές Εταιρείες ή στις Εταιρείες που ήδη έχει διαλέξει η Κύπρος.

Ζητείστε επιτέλους από τη Γερμανία να μας πληρώσει το αναγκαστικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις (ας αναθέσουμε την είσπραξή του σε δικηγορικό γραφείο).

Έτσι θα εξασφαλίσουμε το θέμα της επιστροφής των δανείων που έχουμε συνάψει.

Ταυτόχρονα πρέπει να επαναφέρουμε τους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές.

Να αναδιοργανωθεί το κράτος και οι υπηρεσίες του με κύριο γνώμονα την αξιοκρατία.

Να θεσπιστεί  η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού και  στη συνέχεια να ζητήσουμε τη βοήθειά τους σε τεχνογνωσία και σε ότι κριθεί σκόπιμο.

Επίσης πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για την αλλαγή της πολιτικής ως προς τη συνθήκη Σένγκεν, για τη λαθρομετανάστευση και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Να αλλάξει το σύνταγμα που είναι κομμένο και ραμμένο στα πλαίσια των κομμάτων εξουσίας.

Μετά από αυτά μπορεί να λειτουργήσει κανονικά  η Βουλή βάσει του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ  και να κάνει τα υπολοίπα !!!!