Του Νίκου Μπεχράκη, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

 Η χρονιά πού έρχεται κατά γενική ομολογία θα είναι, για τη Χώρα μας, η δυσκολότερη των τελευταίων 55 ετών. Από το 2010 οι πολίτες δέχθηκαν αρχικά μια αφόρητη ψυχολογική πίεση  και στην συνέχεια μια δραματική υποβάθμιση των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Αυτό το σόκ, από τα λεφτά υπάρχουν μέχρι το δεν υπάρχει σάλιο, τους ανάγκασε να αλλάξουν προτεραιότητες, ανάγκες, απόψεις, συναισθήματα αλλά κυρίως ψυχολογία. Στο τέλος του χρόνου πού φεύγει,  μια συνθετική προσπάθεια οδήγησε σε νέα απραξία.

Η προοπτική αυτής της προσπάθειας προεξοφλήθηκε σαν τις μετοχές την εποχή του Χρηματιστηρίου, με προαναγγελίες σοβαρών αποδόσεων, πού δύο μήνες μετά ανέδειξαν νέα ελλείμματα και φυσικά την ανάγκη νέων οικονομικών μέτρων.

Η χρονιά πού έρχεται πρέπει να είναι η χρονιά των ανατροπών.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο μια λογιστική διαχείριση και αναζητά την εφαρμογή πολιτικών μέτρων.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να προσεγγίσει τις νέες προτεραιότητες του πολίτη, τις νέες ανάγκες του, και να εμπεδώσει μια ψυχολογία δικαιοσύνης, σταθερότητας, εφαρμογής του νόμου, ειλικρίνειας, με απαλλαγή από τις εξαρτήσεις της,  και πάνω από όλα με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή προοπτική.

Ο χρόνος πού απομένει για την προσαρμογή της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις ανάγκες της κοινωνίας είναι ελάχιστος.

Κύριοι, ο χρόνος σας τελειώνει. Το φθινόπωρο της απραξίας και του συμβιβασμού θα φέρει τον χειμώνα των ανατροπών.

Η κοινωνία περιμένει μια νέα χρονιά, με καθαρά λόγια  και καθαρά έργα, και αυτό είναι η αναμενόμενη ανατροπή.

Εύχομαι να προκάμετε.