Από το PoliticsGr

Είναι πραγματικά απίστευτο τι γράφεται τις τελευταίες ώρες στα διάφορα blogs, κυρίως της ΝΔ, που εμφανίζουν τον Βενιζέλο ως αρχιερέα της διαπλοκής εξαιτίας της παραίτησης των δύο αντιεισαγγελέων και τον παρουσιάζουν να έχει οδηγήσει σε παραίτηση τους δύο αντιεισαγγελείς για να προστατεύει το “σκάνδαλο” Παπανδρέου με τα CDS! Και φυσικά το πράττει καλυπτόμενος απο τον υπουργό δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου!!!

Ένα είναι σίγουρο πάντως: η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε.

Σταχυολογούμε:

Antinews: Την υπόθεση των CDS ερευνούσαν οι παραιτηθέντες εισαγγελείς – Ένα γενικόλογο άρθρο που υπονοεί ότι ο Βενιζέλος «σούταρε» τους αντιεισαγγελείς επειδή διερευνούσαν την υπόθεση των CDS καθώς και για το ρόλο του ΣΔΟΕ και των εφοριακών. Μια έρευνα βέβαια που ζήτησε να διεταχθεί  ο ίδιος ο Βενιζέλος.

Mediasoup– άρθρο της βουλευτού της ΝΔ κ. Βούλτεψη: Σοκ από την κατάργηση των… «Φρανκεστάιν»– Επιχειρηματολογεί υπερ του σεναρίου ότι οι δύο αντιεισαγγελείς έλεγχαν τη υπόθεση ανάμιξης του αδελφού του Γ. Παπανδρέου σε εταιρία που επένδυσε σε cds και τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, με τα βέλη να στρέφονται κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. Και καθώς ο κ. Παπανδρέου να ζητά «εγγυήσεις» προκειμένου να αποχωρήσει, ο Βενιζέλος του τις προσφέρει «καλύπτοντας» το «σκάνδαλο»! Δηλαδή η κα. Βούλτεψη θεωρεί δεδομένο ένα σκάνδαλο και στη συνέχεια την κάλυψη αυτού. Αν αυτό δεν είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη, τότε πως αλλιώς ονομάζεται;

Zougla – άρθρο του κ. Γεωργιάδη:  Ο “Δούρειος Ίππος” της διαφθοράς : Κατασκευάζει το σενάριο πως επειδή οι δύο αντιεισαγγελείς σημείωναν επιτυχίες και ενοχλούσαν επιχειρηματίες, lifestyle περσόνες, και έλεγχαν την υπόθεση Σπινέλλη, ο Βενιζέλος με τον Παπαιωάννου αποφάσισαν να τους απομακρύνουν για να προστατεύσουν τους «πελάτες τους» ένας εξ αυτών, σύμφωνα με το άρθρο, είναι ο Μπατατούδης. Επαναλαμβάνουμε βέβαια ότι όλους αυτούς τους ελέγχους τους ζήτησε ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών ο οποίος και ουκ ολίγες φορές μίλησε στη Βουλή φέρνοντας ως παράδειγμα τις επιτυχίες της υπηρεσίας όταν ΜΜΕ και blogs έλεγαν ότι δεν κάνει τίποτα για τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή.

AthensPost- Ο Βενιζέλος “έφαγε” τους δύο εισαγγελείς : Ένα άλλο σενάριο κατασκευάζεται που θέλει να ζητάνε οι αντιεισαγγελείς τη λίστα με τα 14.700 οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ και όταν ο Βενιζέλος τους την έδωσε, φρόντισε να τους απομακρύνει με το νέο νόμο (σς. που ακόμα έχει τη μορφή νομοσχεδίου και ήταν στα χέρια του κ. Πεπονή η επεξεργασία του) διότι, άκουσον άκουσον, ήταν και ο ίδιος ο Βενιζέλος στη λίστα αυτή!!! Σημειώνουμε ότι η περίφημη λίστα ήταν στα χέρια των βουλευτών εδώ και πολύ καιρό. Η ολιγωρία αφορούσε τη δημόσια σφαίρα διότι ακόμα δεν είχε δοθεί η άδεια για τη δημοσιοποίησή της από την Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

NewsPostΣτα χέρια των παραιτηθέντων εισαγγελέων οι «κόκκινοι» φάκελοι για Νίκο και Αντρίκο : Το άρθρο αυτό δεν φωτογραφίζει τον Βενιζέλο, αλλά τον Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζοντας οτι οι επιχειρηματίες που ενοχλήθηκαν από τις πολιτικές Παπανδρέου έβγαλαν στη δημοσιότητα το “σκάνδαλο” με τα CDS και την εμπλοκή του αδελφού του πρώην Πρωθυπουργού, Ανδρίκο Παπανδρέου, το οποίο σκάνδαλο και διερευνούσαν οι δύο αντιεισαγγελείς.

Και φυσικά για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τα πολιτικά χρώματα αυτής της επίθεσης, έσπευσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, να καταγγείλει τον Βενιζέλο ότι «μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων εισαγγελέων», προφανώς για μικροκομματικούς λόγους! Είναι γνωστό το παιχνίδι της ΝΔ της λασπολογίας κατά του Βενιζέλου τον οποίο φοβούνται πως αν ηγηθεί του ΠαΣοΚ, η ΝΔ δεν θα κάνει “περίπατο” στις βουλευτικές εκλογές.(διαβάστε εδώ)

Συμπέρασμα: Η αλήθεια αργά η γρήγορα θα γίνει γνωστή μια και έχει αναλάβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Όμως εν τω μεταξύ οι συνωμοσίες αυτές μπαίνουν στα σπίτια μας και στις ψυχές μας μέσω της πιο αθώας οδού, αυτή του διαδικτύου, και εδραιώνονται δηλητηριάζοντας τους πολίτες. Με αποτέλεσμα όταν θα μαθευτεί η αλήθεια, να μην γίνει πιστευτή.

Αρά, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν αυτά τα άρθρα; Σίγουρα όχι των πολιτών.