Του Φίλιππου Σαρρή, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Ανοικτός πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Σταύρο Ψυχάρη, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος τον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, στον οποίο απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο που εκτιμά ότι δέχτηκε από «συμφέροντα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου ο Σταύρος Ψυχάρης είχε ζητήσει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να αντιμετωπίσει λειτουργικές ανάγκες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕτΕ τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου και ρώτησε τη γνώμη του για το δάνειο, με τον τότε πρωθυπουργό να απαντά ότι «εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, να του δοθεί».

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέληξε ότι η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να μην δώσει το δάνειο στον ΔΟΛ, και από τότε, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, ο Σταύρος Ψυχάρης επιδόθηκε σε πόλεμο εναντίον του, με σκληρά δημοσιεύματα.

Το βράδυ, ο Σταύρος Ψυχάρης απάντησε, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, στην οποία χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Παπανδρέου, αποδίδοντας του, μεταξύ άλλων, «φασίζουσα νοοτροπία».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Ψυχάρη έχει ως εξής: «Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»