Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι η κρίση χρέους, δεν ξεπερνιέται με νέα χρέη. Με το νέο πακέτο στήριξης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, το εξωτερικό δημόσιο χρέος θα εκτοξευτεί πάνω από 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κύριε καθηγητά, είναι σίγουρο ότι όχι μόνο δεν θα αποτρέψει την χρεοκοπία της Πατρίδας, αλλά θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της. 

Κύριε πρωθυπουργέ, πιστεύω ότι η μόνη λύση για την έξοδο της Πατρίδας από την κρίση είναι η ρύθμιση του εξωτερικού δημόσιου χρέους, αλλά και να μπει ένα τέλος στον αλόγιστο δανεισμό. (πακέτα στήριξης, έντοκα γραμμάτια, ομόλογα κ.λπ.)

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα της Πατρίδας επιβάλλεται η μετάβασή σας στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Δ.Ν.Τ., με τη συμμετοχή των αρχηγών των κομμάτων, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Αρχιεπισκόπων Ελλάδος και Κρήτης, και να απαιτήσετε την εξόφληση όλων των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί, σε δεκαπέντε (15) ετήσιες δόσεις.

Η ετήσια δόση να ορισθεί στο ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2012 έως 2016 και στο ποσό των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2017 έως 2026. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Οκτώβριο του 2012 και η τελευταία τον Οκτώβριο του 2026. Επίσης να τους διαβεβαιώσετε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της χωρίς την προσφυγή σε εξωτερικούς και εσωτερικούς δανεισμούς.

 

 

Με σεβασμό

Γεώργιος Μπαρμπούνης

Συνταξιούχος Δημοσίου