ΟΣΟΙ δεν μπορούμε ν’ αντιληφθούμε την… υψηλή πολιτική των δείπνων, είτε της Πύλας –με το χάιδεμα της ματαιοδοξίας των «δύο ηγετών» από τον Ντάουνερ και το… όραμά του να τους δει στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ!– είτε της Λεμεσού –με τους θαυμαστές του Χάνεϊ στο σαλόνι του Ν. Αναστασιάδη –αδυνατούμε ν’ αντιληφθούμε και την –τόση– αναστάτωση, άμα –από διάφορες κατευθύνσεις– επιχειρείται αναστροφήτων προθεσμιών. 

Με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα είχαμε Κυβέρνηση και πολιτικοκομματικούς ηγέτες που θ’ απαντούσαν ως αρμόζει στους διάφορους προθεσμιολόγους.

Στο χορό του Νταβούτογλου και τωνπιασμένωνΕπιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπήκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ με την –προ δεκαετίας– μέθοδο! Όπως τότε ο Ανάν προσυπέγραφε τα έγγραφα Χάνεϊ, για να ψευδεπιγράφονται σαν… σχέδια του Γενικού Γραμματέα, έτσι και τώρα ο Μπαν Κι Μουν υπογράφει επιστολές που ετοιμάζουν οι Ντάουνερ Πάσκο. 

Και –μέσω του τουρκικού Τύπου– πληροφορούμαστε: 

—Έτοιμηη… λύση σαςέως την 1η Ιουλίου του 2012! 

Και οι ηγεσίες μας δεν απαντούν: —Ώστε; Έως την 1η Ιουλίου θα ξεκουμπιστούν από την Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα και οι Τούρκοι έποικοι; 

Αντ’ αυτού, πανικόβλητοι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι οδύρονται για τον αυτοεγκλωβισμό μας. 

Στο όλο κλίμα της αναστάτωσης και των (αυτο)αδιεξόδων, η σταθερή φωνή της μάνας των δίδυμων αγγέλων, στο εξάμηνο μνημόσυνο από την τραγική δολοφονία τους, συμπύκνωσε τη σκέψη των πολλών: 

—Με ρώτησαν γιατί δεν ήρθε κανείς από την Κυβέρνηση. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Κυβέρνηση, ποιος να έρθει; Ποιος; 

(Αυτό το συνολικό δράμα μας. Στις δύσκολες ώρες μας, αντί να έχουμε ηγεσίες που να συνειδητοποιούν ότι το πρόβλημά μας είναι η τουρκική κατοχή και ο εποικισμός, έχουμε… οραματιστές ψευδαισθήσεων με δείπνα αποπροσανατολισμού στη βάση μιας «Σημαδεμένης Τράπουλας»).