Με τον Λάζαρο Μαύρο

Β Α Θ Υ Τ Α Τ Α προσβεβλημένος, μ’ εξευτελισμένη την αξιοπρέπειά του, βάναυσα συντετριμμένο και ποδοπατημένο τον αυτοσεβασμό του, ντροπιασμένος εθνικά, πολιτειακά και υπαρξιακά, αισθάνεται ο κυπριακός Ελληνισμός συλλογικά, και κάθε πολίτης προσωπικά, παρακολουθώντας, με αηδία, οργή κι αγανάκτηση τον ηγέτη του, τον αρχηγό τού κράτους του, τον εκλελεγμένο στο ύπατο τής πολιτείας αξίωμα, τον πρόεδρο τής καθημαγμένης απ’ τους Τούρκους κατακτητές Κυπριακής Δημοκρατίας, να σέρνεται γονυπετώς και να εκλιπαρεί αναξιοπρεπώς, να ικετεύει δουλικώς και να παρακαλεί κλαψουρικώς, τον πρωθυπουργό τού συνεχιζόμενου Αττίλα, τον νεο-Σουλτάνο τής νεο-Οθωμανικής Τουρκίας, να του επιδαψιλεύσει μια περιπαθώς πολυπόθητη πρόσκληση, είτε για… ψάρι στον Βόσπορο, είτε για … καφέ με ρακί σε οιονδήποτε σεράι! Προκειμένου, λέει, να του «αναλύσει» με τις προσκλαύσεις του, προσπίπτων στα υποπόδια των ποδών του υποτελής, το «όραμά» του για μια «λύση» του Κυπριακού, συμφέρουσα και διακαώς εξυπηρετούσα ΚΑΙ της Τουρκίας τα συμφέροντα!

Δ Ε Ν ΞΕΡΕΙ, είπε ο εκλιπαρών ικέτης, από πού και πόσο σωστά ενημερώθηκε ο Πολυχρονεμένος νεο-Σουλτάνος για τα «επιχειρήματα» τού δεδηλωμένα πρόθυμου να λιποτακτήσει και ν’ αυτομολήσει ακόμα κι απ’ την πολιτειακή του ιδιότητα ως αρχηγού κράτους, του δεδηλωμένα πρόθυμου να μην επιμείνει στην αναγνώρισή του ως προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να γίνει δεκτός στην Άγκυρα, γι’ αυτό κι εκλιπαρεί να τον δεχθεί αυτοπροσώπως, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στην Άγκυρα, ακόμα και μυστικά, έστω και μόνο για καφέ, αφού δεν εγκρίνεται απ’ την ισλαμική θρησκεία τού νεο-Σουλτάνου το ρακί, για να εξηγήσει, προσπίπτων ραγιάς, στον νέο Πατισάχ ότι δεν είναι «άνθρωπος που θέλει ένταση»!
Ε Ι Χ Ε ΣΥΡΘΕΙ πρώτος με τις προσκλαύσεις του, τους γλοιώδεις ύμνους και τα δουλόφρονα εγκώμιά του στον νεο-Σουλτάνο Ερντογάν, «οδοιπόρος στα Σούσα», Φεβρουάριο του 2005 ο κ. Ν. Αναστασιάδης. Με συνοδούς τον Αβέρωφ, τον Χάσικο και τον Μητσόπουλο. Για να «αδελφοποιηθεί», είπαν, υπό την… σκέπη τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο ΔηΣυ, με το κόμμα τών… «ισλαμο-δημοκρατών» (!!!) (ήμαρτον σου Θεέ μου!) του κ. Ερντογάν! Και ίστατο ποζάροντας για δηλώσεις ο κ. Αναστασιάδης, φωτογραφούμενος με φόντο το μέγα σύνθημα τών Τουρκο-ισλαμιστών «hersey Turkiye icin» («τα πάντα για την Τουρκία»)!!! Ώστε έκτοτε να καμαρώνουν, εφτά ήδη χρόνια, οι νεο-Οθωμανοί, πόσα επιτυγχάνουν στο Κυπριακό «χωρίς να φύγει ούτ’ ένας Τούρκος στρατιώτης και χωρίς να δώσουν έστω και σπιθαμή εδάφους», κατά την ερντογανική φρασεολογία!
Στο κείμενο του Λάζαρου Μαύρου, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος σχολιάζει 
Να τον χαιρόμαστε!….

Πρέπει να καταβληθει καθε προσπάθεια ουτως ωστε να μην γινει η καταστροφη πριν ο νυν Πρόεδρος τερματισει τη θητεία του[ειναι ο πρωτος Πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατίας για τον οποίον ζητησε η Κυπριακή Βουλή την παραιτηση του, ανευ ομως αποτελεσματος γιατι “θεσμικα” δεν δεσμευεται”[ηθικα και δημοκρατικα;;;;;;;]

Και υστερα, επι τέλους, να επιλεγεί ενας απο τους πολλους που δεν συμφωνουν με αυτη την καταστροφικη πολιτικη των τελευταιων 4 χρονων και να αποκλεισει και την ελαχίστη πιθανοτητα να έχουμε παλι υποψηφιο προεδρο, “οδοιπορο για τα Σουσα”

Εδω χρειαζεται να παραμεριστουν τυχον εγωιστικες τασεις και ολοι μαζυ να υποδειξουν αυτον τον καταλληλο, Αλλως η ευθυνη θα βαρύνει πλεον αυτον τον Λαο ο οποιος , οπως λεει και ο Λαζαρος Μαυρος ξεφτιλεζεται καθημερινα…