Σε συνάντηση γνωριμίας  κάλεσε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος τους πολιτικούς συντάκτες για σήμερα Τρίτη στις 8 η ώρα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Για πρώτη φορά ο κ. Παπαδήμος μετά από δύο μήνες στην πρωθυπουργία της χώρας καλεί δημοσιογράφους στο γραφείο του. Μαζί τους πρόκειται να συζητήσει τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά θα είναι μια ευκαιρία για τον ίδιο να γνωρίσει τους ανθρώπους που γράφουν καθημερινά για εκείνον, αφού οι σχέσεις του ήταν πιο στενές όλα αυτά τα χρόνια με τους οικονομικούς συντάκτες.

Ο κ. Παπαδήμος δεν επιθυμεί να περάσει από την πρωθυπουργία ως ο «αόρατος» πρωθυπουργός. Καθυστέρησε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να οργανώσει το γραφείο του, δεδομένων των συνθηκών. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα όρισε τον καλό δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Τσιόδρα διευθυντή στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ενώ είχε υπάρξει καθυστέρηση και στον ορισμό κυβερνητικού εκπροσώπου.


Είναι βέβαιο ότι  ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να αντιμετωπίσει πολλές ερωτήσεις για την πορεία του PSI, την δανειακή σύμβαση, την μείωση του κατώτερου μισθού, την κατάργηση ή μείωση του 13ου και 14ου μισθού, την συνύπαρξη των τριών κομμάτων στην κυβέρνησή κα.

Υπενθυμίζεται πως  μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός δεν έχει παραχωρήσει ούτε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, ούτε μια συνέντευξη σε ένα μόνο μέσο ενημέρωσης. Οι παρεμβάσεις του γίνονται μέσω ομιλιών στη Βουλή ή τοποθετήσεων κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Όμως δεν ήταν λίγοι εκείνη που πίσω από αυτήν  την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των μέσων είδαν τη συζήτηση για παράταση της ζωής της κυβέρνησής του. Όπως και να έχει η πρώτη επαφή του με τα μέσα ενημέρωσης σε κάθε περίπτωση θα παρουσιάσει ενδιαφέρον.

www.twitter.com/AndreasBelegris