Του Ανδρέα Τ.  Λουκά

Χριστιανικές και ελληνικές ρίζες είχε ο Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη προσωπικότητα και πανέξυπνος διαπραγματευτής. Για τους Τούρκους είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός μετά το Κεμάλ ενώ για του Έλληνες και ιδιαίτερα τους Κυπρίους ήταν μια κατάρα και λειτουργούσε εις βάρος τόσο των τ/κ όσο και των Τούρκων υπηκόων, όπως δήλωσε στο κανάλι Σίγμα ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης.».

Τα πιο πάνω, τα πήρα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» του Λονδίνου. Βέβαια οι Κύπριοι κάποιας ηλικίας, το εν λόγω υποκείμενο το ζήσαμε και έχουμε υποστεί τα αποτελέσματα της ολέθριας εγκληματικότητας του. Όμως παρόλο που ο σημερινός πρόεδρος της ΚΔ είναι και αυτός κάποιας ηλικίας και δεν δικαιούται να αγνοεί της εγκληματική δράση του, πίσσα στα κόκαλα του, εν λόγω ανθρωποειδούς, έδρασε όταν άκουσε για τον θάνατο του ως πιο κάτω: (!!!)

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι επικοινώνησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, και τον συλλυπήθηκε για το θάνατο του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς και απηύθυνε έκκληση για σεβασμό προς τα αισθήματα και τα συναισθήματα των Τουρκοκυπρίων που θλίβονται για το θάνατο του Ραούφ Ντενκτάς.» (Από τις ειδήσεις)

Οι Αρμένιοι όμως οι οποίοι σέβονται τον εαυτό τους και τους νεκρούς τους, εκτέλεσαν σαν σκυλί, όπως του άξιζε, τον Ταλαάτ Πασά, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για την γενοκτονία των συμπατριωτών τους το 1914! Και οι Κούρδοι, όπως έλεγε προ ημερών ο φίλος Σάββας Πέτρου από το πρόγραμμα του Λάζαρου Μαύρου, εκτέλεσαν (εκτός των άλλων!) κάποιον τούρκο συνταγματάρχη, διοικητή κάποιας φυλακής στο Ντιγιάρ Μπακίρ, όπου βρέθηκε ομαδικός τάφος με οστά πιθανόν αγνοουμένων της εισβολής στην Κύπρο, ο οποίος κόμπαζε για σφαγές Κούρδων αλλά ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ!!!!!

Και όμως! Η ΚΔ από το 1960 μέχρι σήμερα, έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, σε κάθε ειδικότητα, από απλούς πεζικάριους μέχρι και υποβρύχιους καταστροφείς. Και οι οποίοι αρεσκόμαστε να διηγούμαστε τα πολεμικά και άλλα φανταστικά ή και πραγματικά μας κατορθώματα, να φοράμε στρατιωτικές στολές και να παρελαύνουμε σε επετειακές και άλλες παρελάσεις, αλλά το αυτονόητο ουδέποτε διανοηθήκαμε να το κάνουμε, έστω και αν η τουρκική ορδή μας υποδουλώνει, ξεσπιτώνει, εκτοπίζει, λεηλατεί, βιάζει και κατασφάζει εδώ και εννιακόσια συναπτά έτη!!!!

Και αν δεν βρίσκονταν εκείνοι οι Έλληνες το 1821 να ξεπλύνουν τις προηγούμενες ντροπές και εκείνοι που αντιστάθηκαν εναντίον της τουρκοανταρσίας στην Κύπρο το 1963 και διέσωσαν την ΚΔ, και το 76% του Κυπριακού Λαού το 2004, θα έπρεπε να ψάχνουμε τρύπες της γης να κρύψουμε την αισχύνη μας!

Επειδή και οι Εγγλέζοι εναντίον του Ελληνισμού δεν υστέρησαν σε εγκληματικότητα, δεν θα ήθελα εδώ να επικαλεστώ τον καταστροφέα, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, του Ελληνισμού Ουίστων Τσέρτσιλ, και τι είχε πει για το τι δικαιούται να κάμει οποιοσδήποτε λαός ή άτομο εναντίον οποιουδήποτε λαού ή ατόμου, καταπατά την πατρίδα και το δίκιο του….

Αλλά δεν πάει να λέει οποιοσδήποτε οτιδήποτε! Άμα ένας λαός είναι εθελόδουλος και επιλέγει για να τον κυβερνήσουν άνθρωποι που καπαλιάζονται να του φορέσουν ακόμα βαρύτερες αλυσίδες σκλαβιάς, και εκείνος ο λαός τους καμαρώνει και τους επευφημεί, τότε εκείνος ο λαός είναι άξιος της τύχης του……

Υ.Γ. Τα πιο πάνω τα έγραψα χτες. Σήμερα τα είπε με τον καλύτερο τρόπο ο Λάζαρος Μαύρος από την εκπομπή του και ο Άριστος Μιχαηλίδης στον Φιλελεύθερο, από όσα πρόφτασα μέχρι στιγμής να δω και να ακούσω…..

Άκουσα επίσης πρωί πρωί σήμερα, τον Αναστασιάδη και τον Γ. Ομήρου από το πρόγραμμα του Λάζαρου Μαύρου, να επιβεβαιώνουν με σαρκαστικό τρόπο την τελευταία παράγραφο του πιο πάνω κειμένου μου!