Από το PoliticsGR.net

Η εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης  έπεσε σα βόμβα μεγατόνων. Ονόματα ηχηρά εμπλέκονται στα εγκλήματα. Ονόματα ανθρώπων υπεράνω υποψίας, όπως ο Χρ.  Παπαχατζης, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης και κ Γ .Φερέτης, πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ3, (διαβάστε εδώ για την υπόθεση)

Η δράση τους: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τοκογλυφίας, εκβιασμοί, απάτη, ξέπλυμα χρήματος, παροχή «προστασίας και άλλα πολλά.

Ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση οι διωκτικές αρχές κατόρθωσαν να προβούν σε συλλήψεις, την Τρίτη 18 Γενάρη. Για κακή μας τύχη όμως την Τρίτη είχαν απεργία τα ΜΜΕ όποτε η ενημέρωση της κοινής γνώμης αφέθηκε αποκλειστικά στα blogs.

Μια παράλειψη της ΕΛΑΣ να αναφερθεί στον ρόλο του ΣΔΟΕ στη διερεύνηση και τεκμηρίωση των υποθέσεων που οδήγησαν στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων,  άφησε χώρο για σπερμολογίες περί συνέργειας του Υπουργείου Οικονομικών στο έγκλημα! Η υπόθεση αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός πως ένα από τα μέλη της οργάνωσης ήταν ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Όμως η οργάνωση αυτή είχε τα πάντα- αστυνομικούς, τραπεζικούς, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων,  εργαζόμενους σε ποδοσφαιρικές ομάδες, ΟΠΑΠ… δηλαδή … απόλυτη εκπροσώπηση κράτους και κοινωνίας.

Ο δε ΣΔΟΕ συμμετείχε από την πρώτη στιγμή  στη προσπάθεια εντοπισμού του κυκλώματος.  Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε περιγράφει τη σειρά των ενεργειών του από τα τέλη Μαΐου μέχρι τέλη Νοεμβρίου 2011. Το γεγονός ότι μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και στέλεχος του ΣΔΟΕ, όπως και αστυνομικός , δείχνει ότι οι μηχανισμοί μπορούν να λειτουργούν και με  αυτοκαθαρτηριο τρόπο. Δείχνει επίσης ότι καμία συνδικαλιστική ιδιότητα δεν μπορεί να  ανακόψει τον έλεγχο όταν λειτουργούν θεσμοί και διαδικασίες. Και όχι, δεν δείχνει το αντίθετο!

Πέρα όμως από αυτό, έχουμε και έναν ακόμα κυκλο σπερμολογίας που αφορά τα κόμματα και πολιτικούς. Τα διάφορα blogs δεν έχουν σταματήσει να μιλάνε για  έγκλημα ΠΑΣΟΚ, λόγω της κομματικής ιδιότητας του Παπαχατζή ( έχει διατελέσει μέλος της νομαρχιακής επιτροπή Θεσ/νικης του ΠΑΣΟΚ). Λησμονούν βέβαια πως η διαφθορά είναι υπερκομματική: Ο Φερέτης είναι  γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ενώ ο αρχηγός της σπείρας είναι ο Καραμπέρης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΛΑΟΣ. (διαβάστε εδώ)

Επίσης τα διάφορα blogs συνάγουν πως το σκάνδαλο έχει άρωμα Βενιζέλου! Γιατί;

Επειδή ο Παπαχατζής εργάζονταν στη ΣΔΟΕ (ο Βενιζέλος είναι ΥΠΟΙΚ), είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης (όπως και ο Βενιζέλος) και ΠαΣοΚ ( όπως και ο Βενιζέλος). Οπότε … δεν μπορεί παρά να είναι ο Παπαχατζής ο “στενός κομματικός φίλος του Βενιζέλου“, “το alter ego του Βενιζέλου“, “ο Παπαχατζής του Βενιζέλου” , ο “κολλητός του Βενιζέλου“, “επιστήθιος φίλος και κομματάρχης του Βενιζέλου“, και άλλα παρόμοια που διαβάσαμε να γράφονται σχεδόν αποκλειστικά στο Fimotro.

Μετά αποφάσισαν να αποκαλύψουν (εδώ) ότι πίσω από το ζήτημα Πεπονή – Μουζακίτη κρύβεται η υπόθεση των κυκλωμάτων Θεσσαλονίκης  και άρα δεν μπορεί  .. . είναι πολιτικό σκάνδαλο!!! Το οποίο δεν είναι ακριβές, καθώς την υπόθεση τη χειριζότανε ο κ. Διώτης σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ. Θυμίζουμε πως στην υπόθεση Πεπενή- Μουζακίτη πάλι προσπάθησαν να εμπλέξουν το όνομα του Βενιζέλου, υποστηρίζοντας οι δυο εισαγγελείς θα καταγγείλουν τον υπουργό οικονομικών (εδώ). Όμως τελικά  καμία καταγγελία για υπουργό δεν υπήρξε. Η φήμη όμως … παρέμεινε.

Η προσπάθεια να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα κάθε φορά δεν είναι αθώα και ο στόχος δεν είναι άλλος από την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και αντικατάστασής του με κάτι άλλο πιο βολικό στα σκοτεινά συμφέροντα. Το να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση διατηρώντας το δημοκρατία μας (ναι, αυτή την πληγωμένη δημοκρατία) δεν είναι αυτονόητο ούτε επιθυμητό από όλους. Πρέπει όμως να γίνει. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα μας.

Ευχόμαστε  η  υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος να έχει επιτυχίες ανάλογες με αυτή  της γενικής αστυνομικής  διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα πρόσωπα που υπό το πρόσχημα της ανωνυμίας των  blogs συκοφαντούν  και εκτελούν συμβόλαια πολιτικού γκεμπελισμού … – τα μικρά πραξικοπήματα μέσω δήθεν πληροφοριών και φημών.