Τατσόπουλος Vs Pitsirikou σημειώσατε Χ

Τατσόπουλος Vs  Pitsirikou σημειώσατε Χ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ PITSIRIKOS

Από την Νεφέλη Κατακουζηνού / protothemaonline.gr

 

Οι χαρακτηρισμοί, που δύσκολα θα πίστευες ότι ανταλλάσσονται ανάμεσα σε δυο ανθρώπους των γραμμάτων, αποκαλύπτουν όλο το εύρος μιας αστείρευτης λογοτεχνικής φαντασίας και φέρνουν στο φως την πιο ενδιαφέρουσα διαδικτυακή διαμάχη των τελευταίων χρόνων. Από το ευφάνταστο… «κατουρημένο αρουραίο» που απηύθυνε ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook μέχρι τον χαρακτηριστικό τίτλο «oι πιο πουτάνες από τις πουτάνες» -στην ευγενή τάξη των οποίων συμπεριέλαβε ο μπλόγκερ Πιτσιρίκος τον Τατσόπουλο- υπάρχει μια σειρά από βέλη που εξαπολύθηκαν όλη την περασμένη βδομάδα και άναψαν τα αίματα στον βαρετό κόσμο της λογοτεχνίας.

Ο λόγος; Ο υπαινιγμός που άφησε ο Πιτσιρίκος ότι στη λίστα του payroll της Siemens συμπεριλαμβάνονται -εκτός από δημοσιογράφους- και συγγραφείς, «φωτογραφίζοντας» μεταξύ άλλων τον γνωστό συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του τελευταίου. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο μπλόγκερ Πιτσιρίκος, που παλαιότερα διατηρούσε μόνιμη στήλη σε free press έντυπο, είναι από τους πιο δημοφιλείς και από τους πρώτους που δημιούργησαν μπλογκ στο ελληνικό Διαδίκτυο, με χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά, ενώ ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι αναγνωρισμένος συγγραφέας πολλών αγαπημένων και μπεστ σέλερ βιβλίων όπως «Η καρδιά του κτήνους», «Η καλοσύνη των ξένων», «Τιμής ένεκεν» κ.ά.

 



Παιχνίδι εξουσίας


Oλα ξεκίνησαν με ένα κείμενο που έγραψε ο Πιτσιρίκος στο blog του με τον τίτλο «Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες», κάνοντας λόγο για τους τρεις συγγραφείς οι οποίοι υπηρετούν διαπλεκόμενα συμφέροντα και παίζουν παιχνίδι με την εξουσία. «Θα τους δείτε στα κανάλια δίπλα σε κομψευόμενους “αριστερούς” δημοσιογράφους που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ και τον “Ριζοσπάστη” και έκαναν εισοδισμό στα ΜΜΕ των νταβατζήδων για να ανατρέψουν το σύστημα από μέσα», έγραφε ο Πιτσιρίκος αναφερόμενος με έμμεσο πλην σαφή τρόπο στη σχετική εκπομπή του Παύλου Τσίμα, ο οποίος είχε μεταξύ άλλων καλεσμένους τους Πέτρο Τατσόπουλο, Αύγουστο Κορτώ, Χρήστο Χωμενίδη, Γκαζμέτ Καπλάνι κ.ά., σε ένα αφιέρωμα που έκανε στην πόλη της Αθήνας για γνωστό τηλεοπτικό κανάλι.

Η αντίδραση των συγγραφέων στους υπαινιγμούς του μπλόγκερ ήταν άμεση και εκφράστηκε, κατά κύριο λόγο, μέσω του Facebook: εκτός από τον συγγραφέα Χωμενίδη, ο οποίος έδειξε να ενοχλείται από τους «κουκουλοφόρους» των social media -όπως αποκάλεσε τον Πιτσιρίκο- και τον Αύγουστο Κορτώ, ο οποίος προσπέρασε τον μπλόγκερ με ένα απλό status, η αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου ήταν περισσότερο έντονη. 

Eξαλλος, αποκαλούσε τον Πιτσιρίκο «κατουρημένο αρουραίο» και απειλούσε με αγωγή τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν φτάνει που είσαι ένα θρασύδειλο σκουλήκι [για τον αυτό λόγο ο χαρακτηρισμός, να μην επαναλαμβανόμαστε] που σπιλώνεις υπολήψεις στο φλου και όταν σου ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία κάνεις τη συκοφαντία σου γαργάρα και την καταπίνεις, αλλά είσαι και τόσο μ… ή έχεις τόσο χάλια δικηγόρο (ή και τα δύο) που να νομίζεις ότι θα τη σκαπουλάρεις επειδή με «φωτογράφισες» αλλά δεν με κατονόμασες. Μ… μου την π… ες. 

Προσπαθείς να διορθώσεις κάθε μ… που κάνεις με νέα μεγαλύτερη μ… Σου ζήτησα να κατονομάσεις ποιοι συγγραφείς χρηματίζονται από μεγαλοεπιχειρηματίες και δεν κατονόμασες ΚΑΝΕΝΑΝ. Υπάρχει λόγος σοβαρός. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. Είσαι ένας καφενόβιος παπαρομαλάκας που ισχυρίζεται ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για να τραβήξει την προσοχή ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ».

«Οποιος έχει τη μύγα…»


Ο μπλόγκερ έσπευσε, με τη σειρά του, να απαντήσει στον συγγραφέα αποκαλώντας τον «ακατονόμαστο», κάνοντας έτσι αναφορά στην παλιότερη κόντρα Πανούση – Νταλάρα και τονίζοντας επιδεικτικά ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται». Στο πλευρό του βρήκε πολλούς followers του μπλογκ του. Oπως και ο Τατσόπουλος, από την άλλη, έτυχε της υποστήριξης αρκετών συγγραφέων, όπως η  Λένα Διβάνη που έκανε λόγο -και πάλι μέσω του Facebook- για «λάσπη» και «συκοφαντία». Τα αίματα άναψαν περαιτέρω όταν ο Πιτσιρίκος μίλησε για επιδεικτικές «κωλοτούμπες» (λέξη πολύ της μόδας τελευταία) του συγγραφέα και για αντιφάσεις εκ μέρους του, για να εισπράξει μια επίσης «γενναιόδωρη» απάντηση του Τατσόπουλου, ο οποίος τον αποκάλεσε «περιστέρι-καμικάζι». Ο συγγραφέας επιπλέον έσπευσε να δώσει και μια διευκρινιστική συνέντευξη στην iefimerida αποκαλώντας τον Πιτσιρίκο «πανικόβλητο ποντίκι που συκοφαντεί».

Ηταν μάλιστα ιδιαίτερα σκληρός στα λόγια του για την ανωνυμία των μπλόγκερ: «Κι εγώ άμα κρύβομαι πίσω από ένα ψευδώνυμο και λέω κοινοτυπίες και παραδοξολογίες θα έχω κοινό. Και το πουλί μου έξω να βγάλω κοινό θα έχω. Η Τζούλια ένα γ…σάκι έκανε και δες τι κοινό έφτιαξε!». Επειτα από όλα αυτά, έχει κανείς πολλούς λόγους να επισκέπτεται τις σελίδες των γνωστών συγγραφέων και να μη βαριέται. Κι όσοι αναρωτιούνται πώς γίνεται να μαλλιοτραβιούνται με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι του πνεύματος, να θυμίσουμε ότι δεν έλειψαν ποτέ από τότε που ο Νίτσε καταφερόταν με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς ενάντια στον Βάγκνερ ή ο δικός μας Αξελός ενάντια στον Σαρτρ. Καθώς φαίνεται, η ευγένεια υπάρχει μόνο στον μυθιστορηματικό κόσμο των βιβλίων

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΛΛΑ Κ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Κ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ… ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αλλά και πολύ πλάκα…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

inmemory.gr

inmemory.gr

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ -ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Kατηγορίες

Ιστορικό

Web TV

Ολόκληρο το Αμερικανικό Σύνταγμα για Πρώτη Φορά στα Ελληνικά

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!