Του Όμηρου Αλεξάνδρου,

Αγαπητέ Κώστα Μαυρίδη

Το άρθρο σου το βρήκα ενδιαφέρον και συμφωνώ με αρκετά όσα αναφέρεις. Πριν το όμως το προωθήσω στις χιλιάδες ληπτών των μηνυμάτων μου να μου επιτρέψεις να προσθέσω τα ακόλουθα δικά μου σχόλια:

Τα προσόντα, το ήθος, η συνέπεια λόγων και πράξεων και γενικότερα η προσωπικότητα του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές δεν πρέπει να περιορίζεται στις εκάστοτε θέσεις του στο πολιτικό μας πρόβλημα αλλά θα πρέπει να καλύπτει και άλλες πτυχές, όπως είναι η εσωτερική διακυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα η παρέμβαση στην δικαιοσύνη, η διαφθορά, η αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, ο νεποτισμός,  η αναξιοκρατία κλπ.

Αναμφίβολα το Κυπριακό είναι το κύριο θέμα που πρέπει να απασχολεί τον κύπριο πολίτη. Δυστυχώς όμως στο πολιτικό μας πρόβλημα όλοι οι πολιτικοί, είτε εβρισκόμενοι στην εκάστοτε κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, φέρθηκαν ανόητα, κομπλεξικά και με γνώμονα το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον, για αυτό η Κύπρος βρίσκεται στο παρά πέντε της οριστικής διχοτόμησης. Και επειδή οι νοοτροπίες αυτών των ανεπαρκέστατων πολιτικών που διαθέτουμε τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξουν, εκτός και αν εμείς οι ανώριμοι πολιτικά πολίτες αλλάξουμε, η Κύπρος θα μπει οριστικά στην κηδεμονία της Τουρκίας.

Σε ότι αφορά το θέμα εσωτερικής διακυβέρνησης η κατάσταση είναι τόσο τραγική που θα χρειαστώ πολλή χρόνο για να την αναλύσω. Επειδή τόσο εγώ όσο και εσύ έχουμε ασχοληθεί για χρόνια με το μεγαλύτερο ανά την Υφήλιο, τηρουμένων των μεγεθών, χρηματιστηριακό έγκλημα (ΧΑΚ 1999-2000) θα επικεντρωθώ σε αυτό, για να αναδείξω όχι μόνο τις ευθύνες του Νίκου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης Κληρίδη, αλλά κυρίως του μακαρίτη του Τάσου Παπαδόπουλου, με  το κόμμα (ΔΗΚΟ) του οποίου από ότι γνωρίζω πολιτεύεσαι.

Τόσο ο Αναστασιάδης όσο και ο έτερος πατριάρχης της διαφθοράς Παπαδόπουλος, όπως ο λαός πιστεύει, καθώς επίσης και τα κόμματα τους ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ είχαν εμπλακεί με τον πιο προκλητικό τρόπο στη όλη απάτη του χρηματιστηρίου (ιδιωτικές τοποθετήσεις, ψευδώνυμα Χρύσανθου κλπ, αχυράνθρωποι, άτομα και εταιρείες τόσο στην Κύπρο όσο και σε φορολογικούς παράδεισους εξωτερικού, κλπ, κ.λ.π), για να μην μπω και σε άλλα θέματα όπως το θέμα Μιλόσεβιτς και του σκανδάλου ‘’πλατφόρμας φυσικού αερίου’’ Αpollo NLG ltd , Iver Management ltd κ.λ.π. Με βάση και με αυτά έπρεπε αγαπητέ Κώστα να κρίνεις το προφίλ του επόμενου Προέδρου και όχι να προσπαθείς να ηρωωποιείς τον μακαρίτη που είπε ‘’όχι’’ στο σχέδιο Ανάν(προσωπικά και εγώ ψήφισα εναντίον του σχεδίου ΑΝΑΝ) παραγνωρίζοντας ότι στην πορεία δεν διαχειρίστηκε σωστά αυτό το συντριπτικό ΟΧΙ και τα θαλάσσωσε.

Αγαπητέ Κώστα γνωρίζω ότι είσαι ένας καλός επιστήμονας, ένας νέος και τίμιος πολιτικός με σύγχρονα μυαλά και πιστεύω ότι η παρουσία σου μπορεί να βοηθήσει να ξεφύγουμε από αυτήν την ελεεινή πολιτική κατάσταση και το κομματικό κατεστημένο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν δεν διστάζεις να κρίνεις αυστηρά όχι μόνο τους αντίπαλους του κόμματος που υπηρετείς αλλά και τον δικό σου πολιτικό χώρο που δυστυχώς λόγω γόνων και προγόνων, νεποτισμού και όχι μόνον, έχει καταντήσει κατά πολλούς πολίτες ‘’ Η πόρνη της πολιτικής ζωής του τόπου’’

Μέσα σε αυτήν την απόλυτη μιζέρια της πολιτικής που ζούμε σήμερα, αν τα υπόλοιπα κόμματα δεν προβάλουν μια αξιόπιστη λύση ενός τίμιου και ικανού τεχνοκράτη, κατά το πρότυπο του Μάριο Μόντη στη Ιταλία και αφήσουν τον κυπριακό Λαό να αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Δημήτρη Χριστόφια, τότε να είσαι σίγουρος ότι η Κύπρος δεν έχει πλέον κανένα μέλλον.