Άνοδος πάνω από 3% στον γενικό δείκτη

Του Δημήτρη Παφίλα, protothema.gr

 

Δυνάμωσαν τα κέρδη στην Αθήνα, με τον γενικό δείκτη να κερδίζει σχεδόν 3,5%, ανεβαίνοντας προς τις 730 μονάδες. Όπως φαίνεται οι ελληνικές δυνάμεις που οδήγησαν την πρόσφατη άνοδο συνεχίζουν ποντάροντας στην λύση του PSI, αλλά και στο γεγονός ότι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των κανόνων της Blackrock θα διαχυθούν σε βάθος χρόνου στις τράπεζες. 

Κέρδη 7,27% για την Alpha bank και 6,85% για την Eurobank, δυο μετοχές που συνεχίζουν την θεαματική πορεία μετά την χθεσινή βουτιά. Στα 1,91 ευρώ η Εθνική σημειώνει άνοδο 5,52%. Κέρδη 6,72% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και 5,28% για την Τράπεζα Πειραιώς. Κέρδη 2,39% για την Coca- Cola.

Όλα αυτά με φόντο τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που έχουν στο Παρίσι το IIF και Έλληνες και ξένοι τραπεζίτες για το ελληνικό κούρεμα (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η επιτροπή του IIF που εκπροσωπεί τους ομολογιούχους θα εξετάσει τα δεδομένα που προκύπτουν από την χτεσινή σκλήρυνση της στάσης της ευρωζώνης, όπως αποτυπώθηκε στις δηλώσεις Ρεν περί ενδεχόμενης ενεργοποίησης των ρητρών για υποχρεωτική συμμετοχή στο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους. Πριν από λίγο το Dow Jones μετέδωσε ότι ο επικεφαλής του IIF θα έρθει την Πέμπτη στην Αθήνα, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και το Reuters, επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή.


Διαβάστε επίσης εδώ  τις δηλώσεις Ρεν καθώς και εδώ  για την σημερινή εκτίμηση της επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ κατά την οποία στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους θα πρέπει, ενδεχομένως να συμμετάσχουν, πέραν του ιδιωτικού τομέα, και οι επίσημοι φορείς που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.