Το Ρωσικό-Κινέζικο βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος σχετικά με την Συρία, δίνει στην Ρωσία το απαραίτητο χρόνο για να πείσει τον συριανό πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ στην αναπόφευκτη παραίτησή του, πληροφορεί η αραβική εφημερίδα Asharq Alawsat, παραπέμποντας σε διπλωματικές πηγές στον ΟΗΕ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ HillaryClinton με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, πριν την συνέλευση του Συμβούλιου Ασφαλείας συμφωνήθηκε ότι το ψήφισμα πάνω στην Συρία θα βγει στην ψηφοφορία και οι αμερικανοί θα αποδεχθούν το ρωσικό βέτο, όμως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή της για να πείσει τον Άσαντ να παραιτηθεί. Στην περίπτωση αποτυχίας μιας τέτοιας συμφωνίας, οι ΗΠΑ θα προτείνουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας το δικό τους ψήφισμα, έναντι του οποίου η Ρωσία δεν θα έχει αντιρρήσεις.

Έμμεση επιβεβαίωση του ότι αυτή η συμφωνία  μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας πράγματι επιτεύχθηκε, είναι η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Συρία όχι μόνο του Σεργκέι Λαβρόφ, γεγονός το οποίο μιλά από μόνο του για την σοβαρότητα των ρωσικών προθέσεων, αλλά και του Μιχαήλ Φραντκόβ, επικεφαλή της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας.