Επιτέλους, γίνεται διαπραγμάτευση; Μακάρι! Αλλά και αυτό παραμένει θολό, κι ούτε γνωρίζουμε αν και σε ποιό βαθμό συμβαίνει. Γιατί η εθνική μας απόγνωση, ανάμεικτη με ελπίδα, θέλει να γαντζωθεί από κάπου. Στην πιό κρίσιμη μεταπολιτευτική στιγμή, τις ώρες που παίζεται κυριολεκτικά το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας, μπορούμε να εκλάβουμε ως ειλικρινή την προσπάθεια που γίνεται, σε μια διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενο; Έχει σημασία να καταλάβουν οι τροικανοί νεοαποικιοκράτες πως η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν αντοχές.
Σημασία έχει να καταλάβουν οι τροικανοί μικρόνοες πως η εθνική αξιοπρέπεια είναι στοιχείο μή διαπραγματεύσιμο. Πως δεν αντέχει ο ελληνικός λαός άλλες θυσίες, για να πηγαίνουν καλά οι εξαγωγές της Frau Μέρκελ και τα οπλικά συστήματα που μας αναγκάζουν να αγοράζουμε όλοι συλλήβδην οι μεγαλοευρωπαίοι. Συντηρώντας επί τούτου τον τουρκικό επεκτατισμό. Και απαιτούν από την Ελλάδα, έπαλξη της Ευρώπης κάποιες χιλιάδες χρόνια τώρα, πύλη υποδοχής και αποθήκη τριών εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την Ελλάδα που δαπανούσε δισεκατομμύρια για να αντέξει την πίεση των νεοσουλτάνων της Άγκυρας, θυσίες, θυσίες και μόνο θυσίες….

Σημασία έχει να καταλάβουν οι τροικανοί γκεμπελίσκοι πως οι καρπαζοεισπράχτορες μας τελείωσαν, ετοιμάζουν τα ελικόπτερα.

 

Ε λοιπόν, όχι κε Τόμσεν. Είστε απίστευτα λίγος. Αυτή η πατρίδα, αυτός ο λαός, υπήρχαν πολύ πριν από εσάς και την Ευρωπαική  Ένωση. ‘Ενωση των ολιγαρχιών, όχι των λαών. Το παραμυθάκι αυτό πέθανε, δεν πείθει πλέον κανέναν. Και εν πάσει περιπτώσει, οι κάθε Τόμσεν, Νταλάρα, Μέρκελ και Σόρος φαντάζουν απελπιστικά λίγοι μπροστά στη δική μας κληρονομιά, η οποία δεν αποτιμάται σε αριθμούς, ούτε σε ευρώ, ούτε σε ράβδους….

 


Ναι, έχουμε τεράστιες ευθύνες: Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, αλλά και το σώμα των πολιτών, που επί δεκαετίες ψήφιζε οικογένειες και ”ονόματα”. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα μας οδηγήσετε σε εθνική ευθανασία, στον βρυξελλικό καιάδα, σεις οι Προκρούστες και Πιτυοκάμπτες του χειρίστου και ημιφασίζοντος νεοφιλελευθερισμού, αφαιρώντας μας το δικαίωμα να ξαναπροσπαθήσουμε. Είναι σαφές που πάει αυτή η ΕΕ, από ποιούς σέρνεται, ποιών τα συμφέροντα υπηρετεί….

Στην τελική, ότι κι αν κράζουν οι εγχώριοι τοποτηρητές σας κύριοι της ”Διεθνούς” του κεφαλαίου και της τοκογλυφίας, έχουμε και τον δικό μας δρόμο, τη δική μας λύση, στο δικό μας πρόβλημα. Αν μας σπρώξτε στο γκρεμό. Κάντε το αν θέλετε. Θα πεινάσουμε, αλλά τον δρόμο μας θα τον ξαναβρούμε, μαζί με το επόμενο ραντεβού μας με την Ιστορία. Καλύτερα αυτό, παρά να αργοπεθαίνει ένα ολόκληρο έθνος, επειδή βαλθήκατε να μας κάνετε εθνάριο και ανθυποπροτεκτοράτο των υπεραγορών σας.

 

Είμαστε μαθημένοι από ΟΧΙ κύριοι…

Είμαστε μαθημένοι…

Για αυτό υπάρχουμε πάντα εδώ, σε τούτη την εξαίσια εσχατιά της Ευρώπης…

Είμαστε μαθημένοι…

* Ιστορικός, αμυντικός αναλυτής, πρόεδρος ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.