Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

O Mιχάλης Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1961 στην Κωνσταντινούπολη. Οι γονείς του μετανάστευσαν στον Καναδά όταν ήταν 5 ετών και από τα 12 φάνηκε πως θα καταφέρει πολλά στη ζωή του, αφού κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της δημόσιας βιβλιοθήκης της πόλης του, επειδή κατάφερε να διαβάσει όλα τα επιστημονικά βιβλία της.

Ο Μ. Λαζαρίδης σπούδαζε ηλεκτρολόγος μηχανικός, όταν το 1984 του γίνεται μια τρομερή προσφορά από την General Motors και ο ίδιος εγκαταλείπει το Πανεπιστήμιο δύο μήνες πριν αποφοιτήσει. Έτσι ξεκινά να δουλεύει για την εταιρεία GM. Μαζί με έναν παιδικό του φίλο ιδρύουν την εταιρεία RIM, με τη χρηματική υποστηριξη των γονιών τους, η οποία σε συνεργασία με την General Μotors ασχολείται αποκλειστικά με τη βελτίωση του συστήματος των οθονών LED.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της εταιρείας RΙΜ είναι ο ψηφιακός αναγνώστης barcode για το κινηματογραφικό μοντάζ.

Η ιδέα για το Blackberry το 1999, το οποίο έγινε ευρέως γνωστό το 2002, εκτινάσσει στα ύψη τα κέρδη της RIM, καθιστώντας τον ίδιο έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Mαζί με τη γυναίκα του Οφηλία έχουν ιδρύσει το ίδρυμα Perimeter, αντικείμενο του οποίου είναι η έρευνα γύρω από τη Θεωρητική Φυσική και το οποίο έχει λάβει αμέτρητες διακρίσεις και βραβεία.