protothema.gr

 

Οι αποφάσεις για τις εκλογές θα ληφθούν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της, ανέφερε με νόημα ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, στη διάρκεια της εν εξελίξει συνέντευξης τύπου που παραχωρεί στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Η συγκεκριμένη δήλωση κινείται προφανώς σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις πρόσφατες αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παντελή Καψή (διαβάστε εδώ σχετικά) περί της διεξαγωγής εκλογών, συγκεκριμένα, τον Απρίλιο. Έχει δε τη σημασία του το γεγονός ότι πραγματοποιείται με φόντο τις διαδοχικές επαφές που έχει αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός στην βελκγική πρωτεύουσα και, βεβαίως, τις αποφάσεις του Eurogroup για την χορήγηση βοήθειας 58,7 δισ. ευρώ στην χώρα μας.

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ανοίγουν προπτικές για έξοδο από την κρίση.
Επεσήμανε δε ότι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί στην Αθήνα και στο Eurogroup θα δώσουν αναπτυξιακές ευκαιρίες για την χώρα. “Έχει γίνει δεκτό από όλες τις χώρες ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα φέρουν ανάπτυξη στην οικονομία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος πάντως αναγνώρισε ότι το νέο πρόγραμμα θα απαιτήσει βραχυπρόθεσμες θυσίες, προσθέτοντας ότι “έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε”

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να την διαψεύσουμε. “Αντίθετα, πρέπει να διαψευστούν όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει” επεσήμανε.

Εκτίμησε δε ότι από τα μέσα του επόμενου χρόνου ίσως είναι ορατά τα πρώτα σημάδια της ανάπτυξης.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν συζητείται και ούτε είναι αποδεκτή η “απαίτηση” για επίτροπο στην Ελλάδα, επιβεβαίώνοντας παράλληλα ότι η παρουσία της Τρόικας θα ενισχυθεί”…