Η πράξη επιβεβαιώνει την αλήθεια της θεωρίας

του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα, μέλους του «Αλληλέγγυον»

Η Αριστερά έως σήμερα περιμένει πάντοτε από το κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες, αλλά η ίδια δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για να ελαφρύνει στο μέτρου του δυνατού, την δεινή κατάσταση που δημιούργησε η κρίση και για την οποία δεν είναι αμέτοχη.

Ακόμη και σ’ αυτό το καπιταλιστικό σύστημα, ακόμη και σ’ αυτή την παρακμιακή πορεία που βιώνει ο τόπος και ίσως ακριβώς γι’ αυτό, πρωτοβουλίες συνεταιριστικής μορφής που εκφράζουν την αλληλεγγύη των πολιτών σε ανιδιοτελή βάση, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ποιοι πραγματικά είναι αριστεροί και προοδευτικοί και ποιοι μόνο στα λόγια, ποιοι ενεργούν τώρα για να ελαφρύνουν την άθλια κατάσταση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και ποιοι περιμένουν να έλθει ο σοσιαλισμός, για να δράσουν υπέρ του χειμαζόμενου λαού. Τα λόγια μόνο δεν αρκούν.

Δυστυχώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΚΕ ούτε άλλη αριστερή παράταξη έκανε αυτό που έπρεπε να είναι το αυτονόητο: Να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον κόσμο της ανέχειας και της καταφρόνιας με πράξεις.

Την κοινωνία της αλληλεγγύης οφείλουμε τώρα να τη διαμορφώνουμε για να γίνει πράξη στο μέλλον και παράδειγμα και πρότυπο.

Το παράδειγμα έδωσε και δίνει το Πατριωτικό Μέτωπο που ανέπτυξε αυτή την πρωτοβουλία και ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε εθελοντική βάση.

Διαβάστε και πράξτε.

Γίνετε μέλος του «Αλληλέγγυον» και χτίστε παντού «Αλληλεγγυα» με το παράδειγμα και το πρότυπο του «Αλληλεγγυον».

Διαδώστε το παντού.

Την κοινωνία που θέλουμε να διαμορφώσουμε πρέπει να την χτίσουμε από τώρα! Αλλιώς θα μείνει μόνο στη θεωρία!

Το «Αλληλέγγυον» – αλληλέγγυο εμπόριο

Posted by admin

Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες προετοιμασίας του Ανταλλακτηρίου Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων «Αλληλέγγυον», έτσι ώστε να αρχίσει να υποδέχεται τα πρώτα αγροτικά/ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα τα διαθέτει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΣ στους καταναλωτές της Αθήνας.

Το «Αλληλέγγυον» βρίσκεται στην εύκολα προσβάσιμη – τόσο για τους κατοίκους της Αττικής όσο και για τους αγρότες της περιφέρειας – περιοχή  του Κολωνού και συγκεκριμένα πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης και στην διεύθυνση Αγίας Σοφίας 50 και Διδυμοτείχου, με συνολικό εμβαδόν χώρου για την πώληση των προϊόντων, 200 τετραγωνικά μέτρα.

Καλούνται οι εθελοντές, οι αγρότες και οι καταναλωτές, να δηλώσουν συμμετοχή – ο καθένας φυσικά από την δική του πλευρά και τη δική του διάθεση και δυνατότητα –  στον υπεύθυνο του Ανταλλακτηρίου κ. Γιάννη Γαλανόπουλο, στο τηλέφωνο 6975646728.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη έχει οργανωθεί η πρώτη ροή αγροτικών προϊόντων (όπως φασόλια, ρύζια, φακές, μακαρόνια, τσίπουρα, κρασιά, μέλια, αλεύρι κλπ) και τα οποία θα πωλούνται σε τιμές «χωραφιού», στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα οργανώνεται δίκτυο τροφοδοσίας μόνο ελληνικών προϊόντων καθετοποιημένης παραγωγής (100% δηλαδή ελληνικά) αλλά και προϊόντων που δεν παράγονται στην Ελλάδα, αλλά θα εισαχθούν από ομοειδούς τύπου συνεταιριστικές-μη κερδοσκοπικές οργανώσεις του εξωτερικού.

Οι στόχοι του «Αλληλέγγυου» είναι:

α) στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε και στις σκοτεινότερες που έρχονται, να μην πεινάσει κανείς,

β) να φθάσουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στον καταναλωτή σε τιμές «χωραφιού»

γ) να υπάρξει μια δυναμική απάντηση στην άγρια κερδοσκοπία των πολυεθνικών και των σκουπιδιών που μας ταΐζουν,

δ) να γνωρίσουν επιτέλους οι καταναλωτές των αστικών κέντρων τους απλούς αγρότες και τα προϊόντα τους και

ε) να κοπεί ο δρόμος για τους «μαυραγορίτες» οι οποίοι «ακονίζουν τα μαχαίρια τους», για την περίπτωση που η Ελλάδα, εισέλθει στον εκβιασμό του διατροφικού εφιάλτη.

Οι πολίτες από την πλευρά τους, οι εθελοντές που έχουν ελεύθερο χρόνο και θέλουν να βοηθήσουν, οι αγρότες που θέλουν να φθάσουν στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες και «νταβατζήδες» και οι καταναλωτές που επιθυμούν να προμηθευθούν καλά και ποιοτικά προϊόντα σε τιμές χωριού και χωραφιού, ας βάλουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι. Γιατί όπως έλεγε και ο μπαμπα-Γιάννης ο Μακρυγιάννης, «για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς».

Και η ώρα, «ήγγικεν».