Από το protothema.gr  – Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

 

«Μια από τις μεγαλύτερες τιμές» ήταν για τον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή Robert Memendez η τοποθέτησή του ως τελετάρχη της ελληνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης την Κυριακή 25 Μαρτίου. 
 
Στις αλλεπάλληλες διαδοχικές δηλώσεις του προς τα αμερικανικά και ελληνικά ΜΜΕ δεν σταμάτησε να δίνει έμφαση στον θαυμασμό που έχει για την χώρα μας, τονίζοντας το ιδιαίτερο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πολύτιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μίλησε θετικά για όλους όσους ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά τον Ελληνισμό συμβάλλοντας στην πολιτική, στην θρησκεία, στις επιχειρήσεις, στις καινοτομίες, στις επιστήμες.
 
«Αυτός ο θαυμασμός με ενθαρρύνει στην Γερουσία  να είμαι ισχυρός σύμμαχος και υποστηρικτής της θρησκευτικής ελευθερίας του οικουμενικού Πατριαρχείου, υπήρξε δέσμευσή μου να σταματήσω κάθε κίνηση στην Γερουσία για την επίσημη αναγνώριση της FYROM ως Μακεδονία, διότι δεν είναι απλώς ένα όνομα,  είναι αλυτρωτισμός». Για την Κύπρο, ο γερουσιαστής Menendez είπε ότι πρέπει να επανενωθεί, και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί. 
 
Για τους Έλληνες το μήνυμά του  ήταν ξεκάθαρο: «Οι καλύτερες μέρες  είναι μπροστά. Ξέρω ότι περνάνε  πολλές δυσκολίες, αλλά καθώς παρέλαση πίσω από την ελληνική σημαία, σήμερα είναι μια παρέλαση αλληλεγγύης, είναι μια παρέλαση προς την οικονομική ελευθερία, και πιστεύω ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά».  
 
Δείτε τις ακριβείς δηλώσεις του Γερουσιαστή. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι  αποκλειστικές δηλώσεις που  έκαναν και οι γνωστός εκκεντρικός ΕλληνοΑμερικανός επιχειρηματίας από την Νίσυρο John Catismatides αλλά και διακεκριμένος για τους αγώνες του για την επίλυση του Κυπριακού Φίλππας Κρίστοφερ πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα.

 

{youtube width="640" height="510"}JBjkdGur06A[/youtube]