Πανήγυρις Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Παπάγου

Στις 23 Απριλίου πανηγυρίζει ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Παπάγου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την Κυριακή του Θωμά, παραμονή της πανηγύρεως του Ιερού Ναού, στη Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 630 μμ, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της «Σινασσώτισσας» (από την Σινασσώ της Καππαδοκίας). Στον πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος ενώ ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στη θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος.

18/04/2012

Η Πανήγυρις της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στο Άγιο Όρος

Στη λαμπρή πανήγυρη επί τη ευκαιρίᾳ της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, η οποία ετελέσθη στο κάθισμα της Παναγίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ενώ συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Παλμύρας κ.κ. Ιωάννης (Πατριαρχείο Αντιοχείας).

18/04/2012

 

Πλήθη πιστών στον εσπερινό της Αγάπης στο Κιλκίς

«Να μετάσχετε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, να την ζήσετε, να την χαρείτε, να κοινωνήσετε και να ενωθείτε με τον Θεό και τον άνθρωπο και μην μείνετε για πέντε λεπτά μονάχα να ακούσετε εθιμικά το «Χριστός Ανέστη», είχε καλέσει καθ’ όλη την Μ. Εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και ο ευσεβής λαός ανταποκρίθηκε.

18/04/2012

Ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Λεοντίου στη Βλαχέρνα

Κατόπιν απόφασεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ανταποκρινόμενου στο αίτημα του Ιερέως π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ενοριτών της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας, την Τετάρτη του Πάσχα 18η Απριλίου 2012, εορτάστηκε με κάθε Λαμπρότητα και Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια, η Ιερά Μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ, του εν τη Ιερά Μονή Παναγίας των Βλαχερνών (στο όρος Καστανιά Βλαχέρνας) Οσίως ασκήσας.

18/04/2012

Ο Εσπερινός της Αγάπης του Πάσχα στον Άγιο Αθανάσιο Οξυλίθου Ευβοίας

Ξεχωριστός ήταν και φέτος ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε στις, 11 το πρωί, της Κυριακής του Πάσχα, αφού πλημμύρισε ο Ναός, από δεκάδες παιδιά και νέους.

18/04/2012

Πασχαλινό πανηγύρι στον ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο

Μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή πλήθους ενοριτών σημείωσε την Δευτέρα του Πάσχα το Πασχαλινό Πανηγύρι στον περίβολο του ναού της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος της Κύπρου. Το Πανηγύρι έγινε με πρωτοβουλία του αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Ιωάννου σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου. Το πρόγραμμα άρχισε με Αναστάσιμο Εσπερινό στις 12.00 το μεσημέρι και ακολούθησε εορταστικό γεύμα.

18/04/2012

Μαντινείας Αλέξανδρος: “Οι ισχυροί δεν μας υπολογίζουν” (VIDEO)

“…οι ισχυροί δεν μας υπολογίζουν και για αυτό θα πρέπει να συσπειρωθούμε με τους εκλεκτούς άρχοντες και να επιλέξουμε με προσοχή ποιους θα στείλουμε στη Βουλή, γιατί μέχρι τώρα μας κορόιδεψαν” . Αναφορά στη ζωή των ανθρώπων και στα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτήν έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος με αφορμή τα γεγονότα που αφορούσαν στη ζωή του Χριστού πριν τη Σταύρωση και στην λεπτομερή αναφορά που γίνεται στα Ευαγγέλια στις ώρες.

18/04/2012

Στη δημοσιότητα τα απόρρητα βρετανικά σχέδια για την εξορία του Μακαρίου

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδίαζε την εξορία του αρχιεπισκόπου Μακαρίου στις Σεϋχέλλες ήδη λίγο μετά την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, τρεις μήνες πριν την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών. Απόρρητα έγγραφα του τότε υπουργείο Αποικιών που αποχαρακτηρίστηκαν από το Φόρεϊν Όφις και δίνονται στη δημοσιότητα σήμερα δείχνουν ότι το Λονδίνο σχεδίαζε με τον κυβερνήτη των Σεϋχελλών τη «φιλοξενία διακεκριμένου επισκέπτη ή επισκεπτών από την Κύπρο» ήδη από το Σεπτέμβριο του 1955

18/04/2012

Πλήθη πιστών στον Πυργετό για την εορτή του Αγίου Ραφαήλ

Κοσμοσυρροή και φέτος στην πανήγυρι της Ιεράς Μονής των Αγίων ενδόξων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πυργετό, με την ευκαιρία της εορτίου μνήμης των Θαυματουργών Νεομαρτύρων, ανήμερα της Λαμπροτρίτης.Τη Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στο καθολικό της Ιεράς Μονής, ενώ ανήμερα της εορτής έλαβε χώραη πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία μέσα στο κατάμεστο από πιστούς καθολικό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος στο τέλος της θείας λειτουργίας έκειρε ρασοφόρο μοναχό ένα νέο επιστήμονα, που θα υπηρετήσει στην τοπική Εκκλησία, μετονομάσας αυτόν εις Μελέτιον Μοναχόν.

18/04/2012

Εσπερινός της Αγάπης στον Άγιο Νικόλαο Πειραιώς

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς ο Εσπερινός της Αγάπης. Να αναφερθεί ότι το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε εννέα γλώσσες Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Σλαβορωσικά, Αλβανικά, Γερμανικά Σέρβικα, Τούρκικα και Ελληνικά.

 

 

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα το Πάσχα στον Β.Εβρο

Με κατάνυξη και ευλάβεια ο λαός του Βορείου Έβρου προσήλθε στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της περιοχής τις άγιες αυτές ημέρες του Θείου Πάθους και του Αγίου Πάσχα, εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη βαθειά πίστη του στο Χριστό και την εμπιστοσύνη του στην Εκκλησία. Ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο η συρροή των πιστών στις ιερές ακολουθίες πιστοποιεί ότι ο Χριστός και η Εκκλησία είναι η ελπίδα και η παρηγορία του λαού μας.

17/04/2012

Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την κυριώνυμον ημέραν του Πάσχα, 2αν /15ην Απριλίου 2012, περί την 11ην/12ην μεσημβρινήν ώραν, οι Αγιοταφίται μετά την ανάπαυσιν αυτών εκ της αγρυπνίας της νυκτός της Αναστάσεως, ήλθον εις το Πατριαρχείον δια την τελετήν της Αγάπης η της Δευτέρας Αναστάσεως.

17/04/2012

Ένας Επιτάφιος…κέντημα

Κάθε χρόνο οι ιεροί Ναοί προσπαθούν να στολίσουν όσο πιο όμορφα και με μυρωδάτα άνθη της άνοιξης τους Επιταφίους, θέλοντας να τιμήσουν τον λυτρωτή Χριστό που έπαθε για την σωτηρίου του Ανθρώπου. Τα λευκά, τα κόκκινα και τα μωβ λουλούδια συνήθως κυριαρχούν αποτυπώνοντας τον χρωματισμό της ψυχικής διάθεσης των πιστών.

17/04/2012

Ανάσταση στον Τάφο του Ιησού Χριστού (VIDEO)

Τήν 11ην βραδυνήν ώραν του Σαββάτου, 1ης/14ης Απριλίου 2012, των κωδώνων χαρμοσύνως κρουομένων, κατήλθεν η Αγιοταφιτική Αδελφότης από του Κεντρικού αυτής Μοναστηρίου δια της Χριστιανικής οδού εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως, εν μέσω πολλών προσκυνητών δεξιά και αριστερά της οδού παρατεταγμένων και εντός του Ναού συνωστιζομένων, προκειμένου να εορτάσουν την εορτήν των εορτών, την Ανάστασιν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την ημέραν του Πάσχα, Κυριακήν 2αν/15ηνΑπριλιου 2012.

17/04/2012

«Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν λαοί»

Οι απανταχού τρακόσια εκατομμύρια Ορθόδοξοι εόρτασαν και φέτος με ευλάβεια την Ανάσταση του Χριστού με την ελπίδα της Αναστάσεως ότι θα ανατείλει παντού μια καλύτερη ημέρα για όλους μας και θα βασιλέψει η ειρήνη και η ευημερία των Λαών.

17/04/2012

Η Ανάσταση στις Ενορίες της Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με τη συμμετοχή του Ρωμαιοκαθολικού Καρδινάλιου της Βοστώνης, Σίαν Ομάλι, έγινε και φέτος στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Βοστώνης η Ακολουθία της Αναστάσεως, το μεσονύχτιο του Σαββάτου. Ο Καρδινάλιος Ομάλι μάλιστα συμμετείχε κατά τρόπο λειτουργικό στην Ακολουθία της Αναστάσεως, καθότι ανέγνωσε το εωθινό ευαγγέλιο της Αναστάσεως στην αγγλική γλώσσα αμέσως μετά από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ο οποίος προέστη της Ιερής Ακολουθίας της Αναστάσεως.

17/04/2012

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Ο Αναστημένος Χριστός…δεν απαιτεί να μετεξελιχθούμε σε μία προνοιακού τύπου ακτιβιστική ομάδα”

Με τον Αναστάσιμο χαιρετισμό “Χριστός Ανέστη” καλούμεθα και πάλι να συμμετάσχουμε λειτουργικά στην εορτή της Αναστάσεως, και να εισέλθουμε υπαρξιακά σε ένα «άθλημα και όχι σε μία θαυματουργική συνταγή», του οποίου η άσκηση έχει κάποιες προϋποθέσεις και οι επιδόσεις ποικίλουν.

17/04/2012