Του Πασχάλη Παπαχριστόπουλου, Υποψήφιου Βουλευτή της “Δημιουργία Ξανά”

Αγαπητοί σκεπτόμενοι συμπολίτες

Πριν 3 μήνες αν κάποιος μου έλεγε ότι θα ήμουν υποψήφιος, θα θεωρούσα ότι αστειευόταν!!! Έχοντας μια χρόνια αλλεργία με την δομή και τρόπο λειτουργίας των ελληνικών κομμάτων, δεν διανοήθηκα ποτέ να αναμιχτώ ενεργά με την πολιτική. Και ας είμαι ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, δραστηριοποιούμενος χρόνια τωρα σε κοινωνικούς και ομογενειακούς φορείς. Ήμουν και είμαι βαθιά προβληματισμένος για την κατασταση στην πατριδα μας, και γεμάτος αβεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών μου και της χώρας μας. Όμως τα κόμματα και οι υπάρχουσες πολιτικές δομές με απωθούσαν.

Όμως, η άποψη μου αυτή άραξε ριζικά όταν πριν από 8 εβδομάδες, γνώρισα τον Θάνο Τζήμερο και τους ανθρώπους της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ. Διαπίστωσα ότι για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, μια πολιτική κίνηση ξεκινάει από τη βάση της κοινωνίας. Ξεκινά από αξιοπρεπείς Έλληνες που μορφώνονται, κοπιάζουν και δημιουργούν χωρίς τυμπανοκρουσίες. Από αξιόλογους ανθρώπους χωρίς φανατισμούς αλλά με ενθουσιασμό, χωρίς λαϊκισμούς αλλά με ρεαλιστικό πολιτικό λόγο, εκφραστές της προσήλωσης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ιδέα, πολέμιους του παλαιοκομματισμού και των πελατειακών σχέσεων. Από αξιοπρεπείς ανθρώπους που δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομα τους και που παρουσιάζουν ρεαλιστικές προτάσεις στην βάση της κοινής λογικής. Διαπίστωσα ότι η πολιτική κίνηση τους, που μόλις πριν από 2 μήνες έγινε πολιτικό κόμμα, εκφράζει όλα αυτά που σκέπτομαι και νιώθω. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ με κέρδισε γιατί σε αυτή την πολιτική γεμάτη ενθουσιασμό και δημιουργία κίνηση ενεργών πολιτών, βρήκα την πολιτική μου έκφραση.

Και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ με εμπιστεύτηκε, και με επέλεξε για να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Θα προσπαθήσω -και με την βοήθειά σας- να κάνω το καλύτερο που μπορώ.

Χρόνια τώρα στην επαγγελματική μου καριέρα δεν είμαι συνηθισμένος να παρουσιάζω ωραιοποιημένες καταστάσεις, να κολακεύω ή να υπόσχομαι χωρίς αντίκρισμα. Προσεγγίζω τα προβλήματα ρεαλιστικά, συστηματικά, αναλύοντας όλες τις πιθανότητες και δυνατότητες, συνθέτοντας και υλοποιώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπ όψιν τις συνθήκες και  τα διαθέσιμα μέσα. Αυτό θα κάνω και τωρα και αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνει κάθε πολιτικός και φυσικά, να λέει την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι !!

Για όσους από εσάς δεν με γνωρίζετε, μπορείτε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο προφίλ μου στο Φατσοβιβλίο και τα λοιπά διαδικτυακά φόρουμ, και να δείτε τι έχω κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα μου και τι ενδιαφέροντα έχω.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις θέσεις της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ΕΔΩ και να ακούσετε το αρχείο των συνεντεύξεων και ομιλιών του Θάνου Τζήμερου ΕΔΩ

Για όσους επιλέξουν να στηρίξουν την  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και εμένα προσωπικά, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Γεννήθηκα και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στην Δράμα. Τέλειωσα το Λύκειο και τις σπουδές μου στα ΤΕΙ Αθηνών (τμήμα Μάρκετινγκ) εργαζόμενος σε διάφορες εταιρείες κυρίως στον χώρο του Μάρκετινγκ της Διαφήμισης και Έρευνας Αγοράς στην Αθήνα. Με το τέλος της στρατιωτικής μου θητείας, το 1983 προσελήφθηκα (κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάζομαι. Παράλληλα συνέχισα τις πανεπιστημιακές μου σπουδές, αποκτώντας πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς σχέσεις και Στρατηγική. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εχω εργαστεί στον τομέα των μεταφορών, της ενέργειας, των διεθνών σχέσεων, της εκπαίδευσης, της διαχείρισης προσωπικού (διοικώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα stagiaires στον κόσμο), και στην παρούσα θέση είμαι προϊστάμενος ενός τμήματος 46 ατόμων. Εργάζομαι ανελλιπώς από την ηλικία των 17 ετών. Είμαι παντρεμένος και εχω τρεις κόρες. Διατέλεσα ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Πανμακεδονικης Ένωσης Ευρώπης, πρόεδρος της Ένωσης Μακεδόνων Βελγίου, Γραμματέας του Συμβούλιου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), και είμαι πρόεδρος της διεθνούς ΜΚΟ “Ευρωπαίοι του Κόσμου” της συνομοσπονδίας των Εθνικών οργανώσεων αποδήμων Ευρωπαίων πολιτών που αντιπροσωπεύει τα 50-60 εκατομμύρια αποδήμων Ευρωπαίων πολιτών ανά τον κόσμο.