Πολλοί φίλοι συμπατριώτες έχουν θορυβηθεί από το “μεγάλο” ποσοστό που πήρε ο Τσίπρας στις χθεσινές Εκλογές. Είναι όμως πράγματι τόσο μεγάλο; Ας δούμε μερικά δεδομένα με την ψυχρή ματιά των αριθμών: Ο Σύριζα “ψάρεψε” ψήφους κυρίως από το Πασοκ. Το 2009, το δεύτερο πήρε περίπου 44%. Αν αφαιρέσουμε το 13% που πήρε φέτος, υπολοίπεται ένα 31%. Από αυτό, ο Τσίπρας φαίνεται να παίρνει μόλις το 12%, για να φτάσει στο σημερινό του ποσοστό.


Επομένως, για πια “επιτυχία” μιλάμε; Από μια τέτοια τεράστια δεξαμενή ψηφοφόρων, ο Σύριζα πήρε μόλις το 1/3 της με το ζόρι. Σίγουρα βέβαια, για τα δεδομένα της αριστεράς, το τελικό ποσοστό φαντάζει εντυπωσιακό. Όχι όμως γενικά!

Διότι πολύ απλά, όσοι ψήφισαν Τσίπρα το έκαναν είτε επειδή πείστηκαν από την αντιμνημονιακή “ρητορεία” του, είτε – κυρίως – λόγω αγανάκτησης κι επειδή ο Σύριζα αποτελεί μια εύκολη, ανώδυνη επιλογή. Οι περισσότερο ριζοσπαστικές λύσεις, δηλαδή ο Ανταρσύα, η Χρυσή Αυγή, ακόμα και το Κκε, μάλλον απωθούν τον κλασικό πασόκο ψηφοφόρο.


Επομένως, δεν μιλάμε για ιδεολογικό προσανατολισμό αυτών των ψηφοφόρων, αλλά για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ. Αν κάποτε επέλθει ένα οριστικό ξεκαθάρισμα στην ευρύτερη κεντροαριστερά, ο Σύριζα θα επανέλθει στα φυσιολογικά, χαμηλά ποσοστά του.


Παρένθεση: Σημαντικό ρόλο στα ποσοστά του Τσίπρα έπαιξαν και ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΟΙ της Νδ και του Λαος, που υπέγραψαν την υποθήκευση της εθνικής μας κυριαρχίας και τα μνημόνια, τρομοκρατώντας παράλληλα τον λαό με γελοιότητες τύπου “δεν θα έχουμε φάρμακα, βενζίνη, φαγητό κλπ”. Μάλιστα, οι ίδιοι όντας αμετανόητοι και παρά τις (εκλογικές) κλωτσιές που έφαγαν, συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο, κατ’ εντολήν των αφεντικών τους Μέρκελ, Σόιμπλε και σία. 


Δεν υπάρχει λοιπόν καμία “κυριαρχία” του στη νέα Βουλή. Όχι μόνο για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω, αλλά διότι σε αυτήν πλέον υπάρχουν 21 ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!


Μια ισχυρή δύναμη ασυμβίβαστων Πατριωτών, που δεν πρόκειται να γίνουν μέρος του συστήματος, όπως κάποιοι άλλοι “πατριώτες”. Θα πουν τα πράγματα με τ’ όνομά τους, χωρίς να χαριστούν σε κανέναν. Κι αυτό το ξέρουν καλά στον Σύριζα.


Γνωρίζουν ότι η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς θα τελειώσει οριστικά. Όχι από τους φλούφληδες αστράτευτους της Νδ, ούτε από τους φιλότιμους μεν, λίγους δε του Καμμένου. Αλλά από σκληρούς Εθνικιστές, που θα συντρίψουν μια και καλή το κόκκινο τέρας της Μεταπολίτευσης.
Ας μην ανησυχούν λοιπόν ορισμένοι για το ποσοστό του Σύριζα. Πλέον, υπάρχει το αντίπαλον δέος. Κι ετοιμάζεται να μπει στη μάχη αποφασιστικά, αδιαφορώντας για το αν θα λερωθούν οι…γραβάτες και τα σκαρπίνια.

Υ.Γ. Αν τα πάει καλά η Χ.Α στη Βουλή, ένα τεράστιο μέρος των σημερινών ψηφοφόρων του Σύριζα θα…λοξοκοιτάξουν προς το μέρος της! Αυτή είναι μια πρόβλεψη που ίσως φαίνεται εξωφρενική σήμερα, αλλά “εξωφρενικό” ακουγοταν και το ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ, πριν βγει από την κάλπη.