Τελικά και ενώ ο οργανωμένος αλβανικός εθνικισμός βρίσκεται σε έξαρση, στην Ελλάδα, έχουμε εγκλωβιστεί στις μετεκλογικές στείρες αντιπαραθέσεις των κομμάτων (σαν το πρόβλημα της χώρας να ήταν πόσο μεγάλα ποσοστά θα λάβουν οι αριστερο- επί- δέξιοι στην παραπλάνηση, κομματάρχες), την ίδια στιγμή η -άνευ αιτίας- δολοφονία πέντε σλάβων στην πΓΔΜ, και η επανεμφάνιση του UCK καθώς και η ταυτόχρονη υποστήριξη Ερντογάν προς την Αλβανία, δείχνει συντονισμένες και επικίνδυνες προσπάθειες αντιπαράθεσης στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τρίτος Βαλκανικός Πόλεμος ενόψει… Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν «Κουρδικό» στην καρδιά των Βαλκανίων…

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να διαλύσει το κράτος των Σκοπίων και τα Δυτικά Βαλκάνια, εάν δεν ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα των Αλβανών.

Σε συνέντευξή του για την επικρατούσα κατάσταση στο κρατικό κανάλι ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει τους Αλβανούς αδελφούς με τα στρατεύματά της, αναφέρει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική πύλη ‘Globisot’.

Προσθέτει, ακόμη, ότι ο Αλβανικός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τη δημιουργία ενός Μεγάλου Αλβανικού Κράτους και ότι ο UCK δεν είναι επαναστατική- τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εκφράζει τη βούληση των Αλβανών για την υπεράσπιση των αλβανικών εδαφών.

Ο Ερντογάν είπε, επίσης, ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται σε επιφυλακή και θα βοηθήσουν την απελευθέρωση των Αλβανικών Κατεχόμενων Εδαφών.

Η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών και του ομολόγου του, της Σερβίας, αναφέρει η αλβανική ιστοσελίδα του Πρέσεβο.

Βαλκανικό Περισκόπιο