Γράφει η Φιλαρἐτη

Με δεδομένα τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις εκλογές, και τον μη εισέτι σχηματισμό κυβέρνησης για τον τόπο, λογικό θα ήταν να επιχειρηθεί μια ακόμη ανάγνωση του εκλογικού αυτού αποτελέσματος. Βέβαιο είναι ότι αποδοκιμάστηκαν πλήρως, κατ’ αρχήν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τα δυο (πρώην) μεγάλα κόμματα,γι’ αυτό και αποδεκατίστηκαν, παρά το γεγονός ότι προσήλθαν στις εκλογές με νέες ηγεσίες, αμφότερα.

Προφανές είναι ακόμη ότι ο λαός στράφηκε προς την αριστερά, επιζητώντας εν μέρει ευχάριστα και φιλολαϊκά (διατήρηση προνομίων και μισθών, μη πληρωμή χρεών κ.α.) μέτρα, όμως, στην πράξη, δεν διαφαίνεται στην προτεινόμενη πολιτική ουσιαστικό οικονομικό αντίκρυσμα και αναπτυξιακή προοπτική της Χώρας.

Την πολιτική δύναμη την εκφράζουσα την τάση αυτή, το αποτέλεσμα των εκλογών την τοποθέτησε ως αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή ως ανάχωμα στις μνημονιακές πολιτικές που προηγήθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη,συνηθισμένος να διεκδικεί, ακόμη κι όταν δεν χρειάζεται (έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ο κ. Τσίπρας ανήγγειλε ότι θα διεκδικήσει…), αρνείται να αναλάβει το τιμόνι της Χώρας, αναμένοντας ευθετώτερο χρόνο και συνθήκες….

 

Ο πολιτικός σχηματισμός του κ. Π. Καμμένου, είχε πρωτοφανή απήχηση για νεοεμφανιζόμενο κόμμα και καταδεικνύει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, και των επιλογών του λαού, που είναι: όχι στην απαξίωση των πολιτών και της μη προοπτικής των νέων στον τόπο τους, όχι στην καταλήστευση του δημοσίου χρήματος από ημεδαπούς και αλλοδαπούς οργανωμένους και ανοργάνωτους άρπαγες. Ο λαός επιβράβευσε το νέο πολιτικό σχηματισμό που ζήτησε :

ι. Έλεγχο της πολιτικής και των πολιτικών,των οικονομικών μεγεθών και των οικονομικών παρεκκλίσεων και καταχρήσεων,

ιι. Μελέτη και εστίαση στα εθνικά θέματα (τα οποία ασφαλώς και υπερβαίνουν τον κάθε πολιτικό και τη σταδιοδρομία του, την κάθε πολιτική και τη θητεία της κάθε κυβέρνησης),

ιιι. Άσκηση επιθετικής και όχι μοιρολατρικής οικονομικής πολιτικής

Η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη, είναι μια ήρεμη και συναινετική δύναμη, που μπορεί -με το πνεύμα της –να συμβάλει προς όλες τις κατευθύνσεις, δηλαδή για οποιαδήποτε κυβέρνηση,αν αφαιρέσουμε από τους κόλπους της μερικές προσωπικότητες για τις οποίες υπάρχουν αντιφατικά συναισθήματα λόγω επιστημονικών και πολιτικών τοποθετήσεων αυτών, με σημαίνουσα σημασία (των τοποθετήσεών τους αυτών) στην κοινωνική,πολιτική και εκπαιδευτική ζωή του τόπου.

Το ΚΚΕ εμμένει στον αγώνα μέχρι τη λαοκρατία, αρνείται κάθε συνεισφορά, και σαν πιο σκληροπυρηνικό κόμμα παρακινεί και ετοιμάζεται για την ανατροπή του αστικού καθεστώτος, σε αντίθεση προς τις συνταγματικές επιταγές, υπό τις οποίες θα έπρεπε να λειτουργεί.

Η ανάδειξη του Λαϊκού Συναγερμού, που μπορεί να ξενίζει και να δημιουργεί ανησυχίες σε κάποιους από μας, υποδηλώνει την απόφαση του Ελληνικού λαού και την επιθυμία για περισσότερη προστασία των πολιτών και των Εθνικών θεμάτων.

Εν κατακλείδι, από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών,κερδισμένος είναι όλος ο Ελληνικός Λαός που έδειξε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι απαιτεί περισσότερη φροντίδα των πολιτών από την Πολιτεία, διαφάνεια συμφωνιών -δαπανών, ανάγκη οικονομικών  αλλαγών και περισσότερη μέριμνα για το αύριο της Χώρας.

Τώρα, είναι η σειρά των πολιτικών, να μας αποδείξουν ότι νοιάζονται για τον τόπο και για μας, για να επαληθεύσουν το λόγο της παρουσίας τους στο πολιτικό προσκήνιο της Χώρας, και μάλιστα άσχετα από το πρόσκαιρο ατομικό τους πολιτικό και κομματικό μέλλον.