Περισσότερα στοιχεία και εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την δίκη της 6ης Ιουνίου, κατά την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή ο δημοσιογράφος, ανταποκριτής του Αντέννα και της Ελευθεροτυπίας στην Νέα Υόρκη, Θανάσης Τσίτσας, θα δημοσιευθούν πολύ σύντομα*. 

Ποια ήταν η πρόταση “βόμβα” εκ μέρους του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που εξέπληξε κατηγορούμενο, Πολιτική Αγωγή,  δικαστήριο αλλά και την υπεράσπιση…

Τι απάντησε “εμπράκτως” δημοσιογράφος  κ.  Θανάσης Τσίτσας δια της συνηγόρου του…

-Καταπέλτης η εισήγηση της εισαγγελέως

Ολόκληρη η δήλωση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που καταχωρήθηκε στην δικογραφία δια του συνηγόρου του Δημήτρη Βακαλόπουλου

-Τι δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής(εκπρόσωπος του Α.Σ.)

-Γιατί το δικαστήριο θεώρησε την συγκεκριμένη  δίκη ως “ιδιαίτερου ενδιαφέροντος” και γιατί η πρόεδρος είπε ότι “θα αποτελέσουν δεδικασμένο και δικαστικό προηγούμενο όσα ακούστηκαν μέσα σε αυτή την αίθουσα(…)”

-Με ποιο σκεπτικό απορίφθηκε η ένσταση του κατηγορούμενου  Θανάση  Τσίτσα κατά της κλήτευσης του(πρώτη απόπειρα ματαίωσης της δίκης ώστε να καταλήξει στο αρχείο…). Τι λέει η δικαστική απόφαση γνωμοδότηση που προηγήθηκε της δίκης της 6ης Ιουνίου 2012    

-Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία αναβίωσαν γεγονότα και παρουσιάστηκαν με γλαφυρότητα περίεργες ιστορίες(…) που συνθέτουν το σύνολο της ελληνικής κοινότητας στην Νέα Υόρκη και της “Οργανωμένης Ομογένειας” 

-Ζωντάνεψαν εικόνες από το πρόσφατο ζοφερό παρελθόν, καθώς και τραγελαφικές καταστάσεις που αφορούν τα εσωτερικά δρώμενα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. 

-Ουσιαστικής και μείζονος σημασίας το σκεπτικό της επόφασης του δικαστηρίου

-Όλο το παρασκήνιο και τα όσα εξυφαίονταν εναντίον του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που αποκαλύφθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας

-Οι μεθοδεύσεις και οι στημένες αποφάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προς όφελος του κ. Θ. Τσίτσα. 

-καταιγιστικές οι εξελίξεις στην δίκη του κ. Θ. Τσίτσα, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, εξελίξεις που συνδέονται άμεσα με τα δρώμενα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

-Περίεργη επιστολή παρουσιάστηκε στο δικαστήριο εκ μέρους του κ. Τσίτσα, υπογεγραμμένη από τους κ.κ. Τσεκερίδη και Γαλάτουλα. Τι λέει η επιστολή και γιατί το δικαστήριο δεν την αναγνώρισε και δεν την δέχτηκε ως ενισχυτικό στοιχείο για τον κ. Τσίτσα. 

-Πώς και γιατί κατέρρευσε όλη η λασπολογία που έχει διασπαρεί από τον ομογενή Γιώργο Λυκομήτρο και την προσωπική ιστοσελίδα του το ΚΑΛΑΜΙ με καταγγελίες συκοφαντίες ύβρεις και ψεύδη τα οποία είχε υιοθετήσει πλήρως ο Θ. Τσίτσας…

-Κατέρρευσε όλο το κατηγορητήριο και η λάσπη που έχει εξαπολύσει ο κ. Γιώργος Λυκομήτρος, με τον οποίο -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ταυτίστηκε πλήρως ο Θανάσης Τσίτσας, ο οποίος στην επιχειρηματολογία του χρησιμοποιούσε όλα τα ψευδή και συκοφαντικά που από το 2007 αναπαραγάγονται από τον Γ. Λυκομήτρο (και τους ευτυχώς ελάχιστους ομοίους του…)

-Γιατί ο κ. Τσίτσας στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει ότι δεν εννοούσε με το δημοσίευμα της 25ης Ιουνίου 2010 τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, αλλά κάποιον άλλον. Όλες οι λεπτομέρειες.

-Οι αντιφάσεις του απολογητικού υπομνήματος του κ. Θανάση Τσίτσα με  την ακροαματική διαδικασία.

-Πώς το δικαστήριο ήλεγξε σημείο προς σημείο το επίδικο δημοσίευμα της 25ης Ιουνίου 2010, συνδέοντάς το άμεσα με τα αντίστοιχα δημοσιεύματα του κ. Θ. Τσίτσα στην “Ελευθεροτυπία” (Ιούνιος 2007) με αφορμή το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, επιδικάζοντας κατ’ ουσίαν αυτά τα δυο επίμαχα δημοσιεύματα, στα οποία ο κ. Τσίτσας χρησιμοποιούσε τους ίδιους ή παρόμοιους “φωτογραφικούς” χαρακτηρισμούς για τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο.     

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ1 πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 Επειδή πληροφορηθήκαμε κατά την διάρκεια της δίκης, αλλά και από έγκριτους συναδέλφους, οι οποίοι μάς τηλεφώνησαν για να συγχαρούν, ότι ο κ. Θανάσης Τσίτσας αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προσωπικά-οικογενειακά ζητήματα, μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού του (Να του ζήσει), όλο το ρεπορτάζ, καθώς και αποσπάσματα από την ακροαματική διαδικασία, θα δημοσιευτούν σε εύθετω χρονικό διάστημα. Και πάντως σύντομα. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπίσει ο Θ. Τσίτσας τα προσωπικά προβλήματα. Καλή τύχη…