Μετά τις περιπέτειες του 81 ετών επιχειρηματία Γιώργου Φιλίππου, ιστορικού προέδρου της βιομηχανίας κεραμικών πλακιδίων Φίλκεραμ Johnson, που συνελήφθη δύο φορές σε διάστημα ενός μήνα για χρέη προς το δημόσιο και το ΙΚΑ, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε και την κόρη του, αντιπρόεδρο της εταιρίας, Χριστίνα Φιλίππου.

Η 53 ετών γυναίκα συνελήφθη το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 1.148.924,43 ευρώ.

Για τον ίδιο λόγο και το ίδιο ποσό οφειλής προς τον ασφαλιστικό οργανισμό, είχε συλληφθεί πρόσφατα ο ηλικιωμένος πρόεδρος της εταιρίας. Ο ίδιος είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον περασμένο Μάρτιο, για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 293.505 ευρώ από τη μη καταβολή ΦΠΑ.
Η σύλληψή του είχε προκαλέσει την αντίδραση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του οποίου ο Γ.Φιλίππου είχε υπάρξει υποψήφιος πρόεδρος. Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Συνδέσμου υποστήριζε ότι η πολιτεία δεν έλαβε υπόψη της τα ανυπέρβλητα προβλήματα που μπορεί να έχει μια επιχείρηση, που τελεί υπό πτώχευση και στην οποία το Δημόσιο οφείλει περίπου 700.000 €.

 Πηγή:imerisia.gr