Η συνεχής διολίσθηση της μετοχής του Facebook δεν επηρεάζει μόνο τις περιουσίες των επενδυτών, αλλά και τον ίδιο τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, βγάζοντάς τον εκτός του «top 40» των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Η περιουσία του 28χρονου Ζάκερμπεργκ μειώθηκε στα 14,7 δισ. ευρώ από 16,2 δισ. ευρώ που ήταν στις 25 Μαΐου, καθώς η μετοχή της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησε κατά 9,6%, στα 28,84 δολάρια. Η μετοχή έχει χάσει συνολικά 24% της αξίας της από την ημέρα της δημόσιας εγγραφής του Facebook, η οποία θεωρείται η πλέον αποτυχημένη της τελευταίας δεκαετίας.

 

Η μετοχή του Facebook έκλεισε στα 38,23 δολάρια στις 18 Μαΐου, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της, με την περιουσία του Ζάκερμπεργκ να φτάνει σε καθαρή αξία τα 19,4 δισ. δολάρια.

Ο Ζάκερμπεργκ βρίσκεται πλέον 800 εκατ. δολάρια πίσω από τον Λουις Κάρλος Σαρμιέντο, ο οποίος βρίσκεται στην 40ή θέση του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο οποίος, σημειωτέον, ανανεώνεται καθημερινά.

Πηγή:imerisia.gr