Επίθεση με χειροβομβίδες εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί άγνωστοι σε προσωρινό στρατόπεδο της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), στη διάβαση Μπρνιακ, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου–Σερβίας.

Ενας στρατιώτης τραυματίστηκε και υπέστη μερική απώλεια ακοής.
«Στις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι έριξαν δύο χειροβομβίδες σε προσωρινό στρατόπεδο της KFOR στη διοικητική διάβαση Μπρνιακ. Η μία χειροβομβίδα εξερράγη και η άλλη βρισκόταν στο μέσο του δρόμου και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της KFOR.

Για λόγους ασφαλείας και για να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή έρευνας, η διάβαση Μπρνιακ παραμένει κλειστή και έχουν σχηματιστεί ουρές αυτοκινήτων που παραμένουν ακινητοποιημένα για περισσότερες από πέντε ώρες.
Η KFOR καταδίκασε τη χρήση βίας ως «πλήρως απαράδεκτη» και τόνισε ότι «οι διεθνείς δυνάμεις θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση σε αυτή».
Ο περιφερειακός εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου Σάμι Μεχμέτι δήλωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη.
Η διοικητική διάβαση βρίσκεται στον κύριο οδικό άξονα που συνδέει την Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα με τη Ριμπάριτσα και τον έλεγχο της κυκλοφορίας έχουν αναλάβει μέλη της Eulex.

 Πηγή:imerisia.gr