Δεκάδες άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια κτιρίων, ύστερα από τον ολονύκτιο βομβαρδισμό της Ντούμα, προαστίου της Δαμασκού, όπως δηλώνουν Σύροι ακτιβιστές.

Σύμφωνα με την οργάνωση της αντιπολίτευσης Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, «μεταξύ των νεκρών είναι ολόκληρες οικογένειες που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια».
«Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει καταφέρει να σώσει οποιονδήποτε που μπορεί να είναι ζωντανός κάτω από τα ερείπια, εξαιτίας του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού», δήλωσε ο ακτιβιστής Χαϊτάμ αλ-Αμπντάλα.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανακοίνωσαν επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Ταφάς της νότιας Συρίας μετά την είσοδο δεκάδων αρμάτων μάχης στην πόλη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.
Η οργάνωση κατηγόρησε ακόμα τις δυνάμεις ασφαλείας ότι χρησιμοποιούν στα οχήματά τους παιδιά ως ανθρώπινη ασπίδα για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Εβδομήντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, οι περισσότεροι στη Ντούμα και την Χομς σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, επικεφαλής της ομάδας των παρατηρητών του ΟΗΕ, η αποστολή των οποίων διεκόπη το Σάββατο, θα ενημερώσει αργότερα σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι η κλιμάκωση της βίας ίσως οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Άναν.

 Πηγή:imerisia.gr