Από το Planet-Greece
Το έχουμε ξαναγράψει στο planet-greece και θα επιμένουμε. Παπαγιάννης και αλήθεια είναι δυο πράγματα που δεν πάνε μαζί. Τι έγινε, όμως, και ο Παπαγιάννης ξεκίνησε να ρίχνει (πάλι;) λάσπη, μέσα από το fimotro, αυτή τη τη φορά με αφορφή τη δίκη της Ειρήνης Νικολοπούλου και κακοδιαχείριση των κρατικών ταμείων της ΕΡΤ;….

Αφορμή στάθηκαν τα δύο τηλεγραφήματα του ΑΠΕ. Το πρώτο που ήταν… λάθος και το δεύτερο που ήταν πιο… στρογγυλεμένο.

Ιδού τα τηλεγραφήματα:

Εσωτερικές Ειδήσεις

TYPE
TITLE
DATE
SOURCE
CITY, COUNTRY
WORDS
LANGUAGE

Ολοκληρώθηκε η δίκη για την ΕΡΤ WORLD
05/07/2012 16:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece
159
Greek

Item Number: 11475576

Με την αθώωση τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων και την επιβολή των ελάχιστων ποινών που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας σε δύο άλλους, ολοκληρώθηκε η δίκη για υπόθεση ΕΡΤ WORLD.
Ειδικότερα, ποινή 12 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκο Κούρτη και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κορωναίος, Κωστής Παρράς και Ντίνα Οικονομίδου.
Η δίκη για υπόθεση ΕΡΤ WORLD ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, έπειτα από δίωξη που άσκησε τον Ιούνιο του 2010 η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου που ερεύνησε καταγγελίες για την ΕΡΤ.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕ: Το τηλεγράφημα αυτό αντικαθιστά παλαιότερο με τίτλο “Καταδίκη με αναστολή του πρώην διευθυντή της ΕΡΤ WORLD N. Κούρτη και της δημοσιογράφου Ειρ. Νικολοπούλου για κακοδιαχείριση του καναλιού”, που μεταδόθηκε στις 15.23΄και το οποίο, ακολούθως, ακυρώθηκε, καθώς το περιεχόμενό του δεν ανταποκρινόταν στο αντικείμενο της υπόθεσης, γεγονός για το οποίο το ΑΜΠΕ εκφράζει τη λύπη του).
© ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright are the sole property of the ANA-MPA and are allocated to the Agency’s subscribers for specific uses only.

ANA-MPA Copyright © 2004-2005 All rights reserved.
Εσωτερικές Ειδήσεις

TYPE
TITLE
DATE
SOURCE
CITY, COUNTRY
WORDS
LANGUAGE

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ: Καταδίκη με αναστολή του πρώην διευθυντή της ERT WORLD Ν. Κούρτη και της δημοσιογράφου Ειρ. Νικολοπούλου για κακοδιαχείρηση του καναλιού
05/07/2012 16:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece
39
Greek

Item Number: 11473159

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ το τηλεγράφημα με τίτλο “Καταδίκη με αναστολή του πρώην διευθυντή της ERT WORLD Ν. Κούρτη και της δημοσιογράφου Ειρ. Νικολοπούλου για κακοδιαχείρηση του καναλιού”, που μεταδόθηκε στις 15:23′ (ID: 11475252)
Ακολουθεί νεότερο τηλεγράφημα για το ίδιο θέμα


© ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright are the sole property of the ANA-MPA and are allocated to the Agency’s subscribers for specific uses only.


ANA-MPA Copyright © 2004-2005 All rights reserved.


Και κάπου εκεί λοιπόν, ο Παπαγιάννης άρχισε να μπερδεύει την ιστορία με την αλήθεια και να γράφει ευφυήματα της φαντασίας του περί πολιτικού συντάκτη που πήρε τηλέφωνα και πίεσε. 

Προφανώς ο παπάτζας δεν μπορεί να καταλάβει ότι μιλάει για τον ίδιο άνθρωπο που είναι μήνες απλήρωτος από τη δουλειά του και που αν είχε τόσε άκρες, όπως λέει, αυτή τη στιγμή θα δούλευε στην ΕΡΤ – τώρα – και όχι ως… συμβασιούχος – κάποτε – για 20 εκπομπές σε εξωτερική παραγωγή και με αμοιβή που δε φτάνει σε καμιά περίπτωση ούτε το 1/10 των μηνιαίων του αποδοχών! Προφανώς ο παπάτζας δεν μπορεί να καταλάβει έννοιες όπως ρεπορτάζ, αξιοπρέπεια και κυρίως αλήθεια, με τις οποίες έχει τσακωθεί!

Κι ερωτάμε, λοιπόν, τους κυρίους του ΑΠΕ: γιατί σηκώσατε μία είδηση χωρίς να την έχετε ελέγξει, και αμέσως μετά την διορθώσατε; Μήπως γιατί κι εσείς έχετε μπει στο αστερισμό της… παπάτζας ή μήπως γιατί υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν μέσω του ΑΠΕ να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια, στην ΕΡΤ και την πολιτική;

Ο άνθρωπος έχει αρρωστήσει. Ο… παπάτζας του fimotroυ δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι, εκτός από τους ομοίους του, υπάρχουν (ευτυχώς πάρα πολλοί) συνάδελφοι που δουλεύουν και μπορούν και προχωρούν και ανελίσσονται χωρίς να υιοθετούν τις δικές του πρακτικές στο ελάχιστο. Και μιλάμε για
την αήθη επίθεση που έκανε μέσω του παπατζο-fimotro στην νεοπροσληφθείσα δημοσιογράφο στο MEGA, Ράνια Τζίμα, που καλύπτει το εργατικό ρεπορτάζ.

 

Δείτε τι έγραψε το… καλόπαιδο στο fimotro:

Εξ όσων γνωρίζουμε, λοιπόν, για τη συνάδελφο, Ράνια Τζίμα, εργάζεται χρόνια στο ΣΚΑΪ, πολλές ώρες, χωρίς ποτέ να έχει δικαίωμα και πάντα οι συνάδελφοι όλοι είχαν και έχουν έναν καλό λόγο να πουν για την ποιότητα της εργασίας της και το ήθος της.
Εξ όσων γνωρίζουμε, επίσης, ποτέ δεν κατηγορήθηκε για εκβιασμό, ποτέ δεν την κατηγόρησαν ότι μεταδίδει ψεύτικα ρεπορτάζ (παπάτζες για να καταλαβαίνεις και τι γράφουμε), ποτέ δε συμμετείχε σε επιτροπή του δημοσίου – με το ανάλογο αντίτιμο, ποτέ δεν διέδιδε ότι την έπαιρνε τηλέφωνο ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς το 2004 ανακοινώνοντάς του ότι θα πει “ναι” στον Καραμανλή για την επιστροφή του στη ΝΔ, ποτέ δεν την σούταραν από την δουλειά της γιατί έβριζε κάποιον άλλον συνάδελφο και ποτέ δεν έχει βγει φωτογραφίες με μεγαλοκαναλάρχες, ούτε κολλητιλίκια διαφήμιζε ότι έχει. Α, και πάντα έπαιρνε έναν μισθό!
Ούτε εσένα σου προκύπτουν αυτά, ε Γιαννάκη; Άρα, πώς βγήκε το MEGA-ΛΟ ρουσφέτι; Ή μήπως δεν μπορείς να καταλάβεις πώς γίνεται κάποιος να ανελίσσεται με όπλο μόνο τη δουλειά του;
Α, και μία επισήμανση, επειδή είσαι και δολοφόνος των ελληνικών: προσελήφθη είναι το σωστό. “Προσλήφθηκε” είναι στα… παπαγιαννέικα.