Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΑΜ ΠΩΣ να μη φουσκώσει και να μη θεριεύει ο Αλέξης Τσίπρας όταν βλέπει τους αντιπάλους του ξέπνοους, τρυφηλούς, απρόθυμους για αντίσταση, ταπεινούς απέναντι στις Αρχές Κατοχής και συμβιβαστικούς απέναντι στους υπαλληλίσκους της φράου Μέρκελ και της μαντάμ Λαγκάρντ!..

ΓΡΑΦΑΜΕ αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ότι οι λεβέντες της εξουσίας πατριωτικό χρέος έχουν να πετάξουν τα κοσμικά κοστούμια τους, να ξηλώσουν τα γαλόνια τους, να φορέσουν στολές εκστρατείας και να πέσουν με τα μούτρα στη μάχη για τη σωτηρία της δόλιας πατρίδας. Και επιπλέον:

ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ από μόνοι τους τα λάθη του αμαρτωλού παρελθόντος, αλλά να υψώνουν ανάστημα τόσο στον αποκρουστικό Κάμερον της Αγγλίας (που μας… απαγορεύει να μεταναστεύσουμε στην πατρίδα του- πατρίδα επίσης και του λήσταρχου λόρδου Ελγιν), όσο και στη στυγνή κυρία Λαγκάρντ του ΔΝΤ που ξεχνά ότι τέτοιες μέρες (σαν αύριο) του 1961 η Ελλάδα υπέγραφε τη Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΟΚ, με πρωτεργάτη τον Καραμανλή, στενό φίλο των Γάλλων προέδρων.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ βλέπουμε τους λεβέντες της εξουσίας κορδωμένους, γραβατωμένους, υποκριτικούς, να κάνουν ρεβεράντζες στους Τροϊκανούς! Τους βλέπουμε όμως και λίαν… μαχητικούς –πού νομίζετε;- στο να μη χάσουν τα κεκτημένα τους! Οπως συνέβη με τους βουλευτές, που μόνον οι 35 στους 300 δήλωσαν ότι δεν θέλουν δωρεάν αυτοκίνητο και δεν χρειάζονται προσωπική φρουρά!.. Είναι η ώρα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να νοικοκυρέψει την ελληνική Βουλή, την έως χθες… πλουσιότερη όλων των εποχών!..


ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ως προλογικά για τη συμμαχική κυβέρνηση Σαμαρά που ξεκινά ουσιαστικά από αύριο τη Σισύφεια ανάβασή της μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει τη νύχτα. Η «Νέα Δημοκρατία» ξεκινά τη δυσκολότερη πορεία της μεταπολίτευσης, με τους 1.825.000 Ελληνες που την ψήφισαν (ανάμεσά τους και ο γράφων, που μια ζωή ψηφίζει λάθος – «αμαρτία ομολογούμενη, αμαρτία δεν λογίζεται»!) να έχουν πολύ αυξημένες απαιτήσεις τώρα που η πατρίδα λοιδορείται και καθυβρίζεται και τσαλακώνεται από «τζιτζιφιόγκους» της πολιτικής και του Τύπου… Υμνείται τουλάχιστον από καμιά εικοσαριά Νόμπελ και από κάποιους γίγαντες του πολιτισμού της τέχνης!..

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ και οι δύο συνεταίροι του έχουν να κάνουν από σήμερα με μια χώρα κατάκοιτη στην κλίνη της εντατικής, δεύτερη στην Ευρώπη σε ανεργία, πρώτη σε αυτοκτονίες, κορυφαία σε εγκληματικότητα. Αλλά και με έναν πανέξυπνο και ατίθασο λαό, μοναδικό σε εφευρετικότητα, πανάξιο να χτίζει παλάτια όταν ενώνεται αλλά και να γκρεμίζει τα πάντα όταν γίνεται έρμαιο των δημαγωγών. 

ΣΑΜΑΡΑΣ, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι… καταδικασμένοι να επιτύχουν. Θα το καταφέρουν τόσο καλύτερο όσο ταχύτερα δείξουν στα ξένα αφεντικά τους και στους δανειστές ότι έχουν μπόι, ότι δεν είναι γκιαούρηδες, ότι λένε: «Ναι, κάναμε το μέγα λάθος να πέσουμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και της Τρόικας… Ναι, ξέρουμε ότι μας δανείζετε με ληστρικά ανταλλάγματα. Ναι, γνωρίζουμε καλά ότι μας θέλετε μέσα στο μαντρί σας και ότι μας στριμώχνετε μόνο και μόνο για να πάρετε τα λεφτά σας πίσω… Αλλά να ξέρετε και σεις ότι ο Οδυσσέας κατέλαβε την Τροία με το τέχνασμα του Δούρειου Ιππου και ότι εμείς οι Ελληνες του 2012 έχουμε φυτεμένα στο σώμα μας τα DNA του Οδυσσέα, ό,τι και αν αυτό σημαίνει»!..

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σαμαρά θα δρέψει χειροκροτήματα από το σύνολο των Ελλήνων αν σε αυτές τις δύσκολες ώρες δείξει περισσή τόλμη και προ παντός εθνική υπερηφάνεια. Ο λαός πάντα σεβάστηκε τους ηγέτες που έδειξαν τόλμη και υπερηφάνεια έναντι των ξένων αφεντικών, όσο και αν αυτό τους κόστισε. Στο τέλος – τέλος, τίποτε χειρότερο από ό,τι μας έχουν κάνει δεν πρόκειται να μας κάνουν. Αν λοιπόν χρειαστεί ακόμη και να διαβολοστείλουμε τη φράου Μέρκελ και τα τσιράκια της, ας το κάνουμε όχι γραβατωμένοι, αλλά με στολές εκστρατείας…

ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ μάχη, αν ποτέ χρειαστεί να τη δώσει η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση), πρέπει να έχει κοντά της ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αλλά και το σύνολο των ΜΜΕ, που αστοιχείωτα καθώς είναι τα περισσότερα, έφτασαν να ασχολούνται ώρες ολόκληρες με το Μποζόνιο Χιγκς, παραβλέποντας ότι το διαβολεμένο αυτό σωματίδιο καταβρόχθισε ήδη 20 δισεκατομμύρια δολάρια (όταν η μισή Αφρική σφαδάζει με το «Εϊτζ» φυτεμένο στο σώμα της…).

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ όμως με ένα καυτό ερώτημα που περιμένει επείγουσα απάντηση: «Θα υψώσει επιτέλους ανάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά; Θα μάθει να λέει ”όχι” στα ξένα αφεντικά της;» Είναι ώρα να το δείξει…