protothema.gr/Χρήστος Μπόκας

 

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζει την αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίρας καθώς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί χαρακτήρισε τον κ. Αντώνη Σαμαρά ως «κτηματομεσίτη» που δεν ενημέρωσε προεκλογικά τον λαό για το «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Επιπροσθέτως, έδωσε συνέχεια και στην ποιητική αντιπαράθεση, καθώς στο: «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις» που τού απηύθυνε ο κ. Σαμαράς την Κυριακή, απάντησε ότι «έχει την αξία του να πούμε ότι οι στοίχοι που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός ανήκουν στο ποίημα «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον». Θα του απαντήσω όμως με ένα ποίημα του Βάρναλη που λέει: «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα! προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!».

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε προκειμένου να ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει για τις διαδικασίες «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ σε «ενιαίο συλλογικό και πλουραλιστικό φορέα». Όπως μάλιστα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος «σήμερα υπάρχουν 2 πόλοι. Από την μια η δημοκρατική, αντιμνημονιακή παράταξη της Αριστεράς που έχει ορατή προοπτική εξουσίας και από την άλλη η ανιερή συμμαχία του μνημονιακού μπλόκ που χαρακτηρίζεται από λανθάνοντα ευρωπαϊσμό».

Επιπροσθέτως, στις αναφορές του πρωθυπουργού περί απειλών όσων προχωρήσουν τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Κανείς δεν απειλεί τον κ. Σαμαρά. Είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Βεβαίως όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός» και συμπλήρωσε ότι « θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι νόμοι και το Σύνταγμα ισχύουν για όλους. Αυτό που ετοιμάζονται να κάνουν είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα».

Τόνισε ότι «σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού. Δεν ζητάμε εκλογές δύο ημέρες μετά τις εκλογές. Όμως η λαϊκή εντολή δόθηκε σε συγκεκριμένα προγράμματα. Κανείς δεν γνώριζε για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου» ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης για την κυβέρνηση. Υπάρχει θέμα ηθικής τάξης και πολιτικής νομιμοποίησης καθώς  υπέκλεψαν την ψήφο του λαού υποσχόμενοι επαναδιαπραγμάτευση».

Λάθος το δόγμα της διαπραγμάτευσης


Επιπλέον, είπε ότι δεν περιμένει θετικά αποτελέσματα από την σημερινή κρίσιμη διάσκεψη του Eurogroup ασκώντας κριτική στην τακτική που ακολουθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Όταν κανείς πάει να διαπραγματευτεί με το δόγμα: αν δεν θέλεις να κουβεντιάσουμε, δεν κουβεντιάζουμε, τότε χάνει».

«Δημιουργούμε μια συνιστώσα αυτή του κυρίαρχου λαού»


Πέραν αυτών, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι το κόμμα προχωρά άμεσα σε δημιουργία Οργανωτικής επιτροπής, επικεφαλής της οποίας είναι η κυρία Σοφία Σακοράφα προκειμένου να «στηθούν» τοπικές οργανώσεις, «πυρήνες του ΣΥΡΙΖΑ» σε όλη την Ελλάδα και προχώρησε σε δημόσιο κάλεσμα προς τους πολίτες προκειμένου να γίνουν μέλη του κόμματος.  

Όραμα του προέδρου της ΚΟ είναι η δημιουργία «μιας μεγάλης δημοκρατκής παράταξης της Αριστεράς όπου θα υπάρχει ενεργή συμμετοχή των μελών με λαϊκές συνελεύσεις».
Διαβάστε σχετικά άρθρα