Του Όμηρου Αλεξάνδρου

 

Αγαπητέ Παύλο

Σου απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια και σου εκφράζω τον μεγάλο μου θαυμασμό για το αργυρό μετάλλιο που κέρδισες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είσαι ένα πανάξιο τέκνο της μικρής και ταλαιπωρημένης μας Κύπρου.

Μέσα στην απόλύτη μιζέρια που περνά η Κύπρος μας και ο ελληνισμός γενικότερα, μάς έδωσε ελπίδα και μάς δίδαξες ότι όποιος πραγματικά έχει πίστη, σθένος, ήθος και επιμονή μπορεί να πετύχει τα πάντα. Η επιτυχία σου προσλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη σημασία, αν κανείς λάβει υπόψη ότι αυτό που πέτυχες, το πέτυχες μόνος, με την οικονομική και ηθική στήριξη της οικογένειας σου στην οποία επίσης εκφράζω τον θαυμασμό μου. Η πολιτεία, η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι φορείς και ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου ήταν, ως συνήθως, για μια ακόμη φορά, απόντες και δεν στήριξαν πανάξια και ηρωικά τέκνα της πατρίδας όπως ο Παύλος Κοντίδης.

Σήμερα θα σε υποδεχθούμε στην Λεμεσό μας για να σε τιμήσουμε όπως πραγματικά σου αξίζει. Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, η κάθε σου λέξη, η κάθε σου ενέργεια, η κάθε σου άποψη από εδώ και εμπρός, θα αποτελεί για όλους εμάς τους απλούς και ανώνυμους πολίτες είδηση. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η καλή σου ανατροφή, η σεμνότητα, η δύναμη της ψυχής σου θα σε οδηγήσει ακόμη πιο ψηλά στο βάθρο των ολυμπιακών αγώνων αλλά και στο βάθρο της ζωής.

 

Άνθρωποι με την δική σου λεβεντιά και το δικό σου ανάστημα θα μπορούσαν με την στάση και τις ενέργειες τους να δείξουν τον δρόμο και σε αυτούς που δεν ανήκουν στον αθλητισμό, αλλά ωστόσο καθορίζουν τις τύχες της αγαπημένης μας Κύπρου, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κυβερνώντες και τους πολιτικούς μας. Όλοι αυτοί αποδείχθηκαν μέχρι τώρα άθλιοι και τιποτένιοι. Την ώρα που εσύ έκανες τον γιγάντιο σου αγώνα για να τιμήσεις την πατρίδα σου, αυτοί επιδίδονταν σε έναν άλλο αγώνα , τον αγώνα της προδοσίας, της κομματοκρατίας, της ιδιοτέλειας, του νεποτισμού, του ρουσφετιού, των σκανδάλων και της διαφθοράς και οδήγησαν την Κύπρο μας στην διχοτόμηση και την πτώχευση. Όλοι αυτοί σήμερα με τον έναν τρόπο η τον άλλο, θα στριμώχνονται σε μια προσπάθεια να πάρουν μια θέση δίπλα σου και να σου πουν ωραία λόγια που ποτέ δεν τα εννοούν. Όλοι αυτοί θα προσπαθήσουν να καρπωθούν από την δική σου επιτυχία. Μην τους πιστέψεις γιατί είναι υποκριτές και ελεεινοί, και αν νομίζεις ότι είμαι σκληρός στις εκφράσεις μου, απλά μίλα με τους ξένους και τους απλούς ανθρώπους που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αμοραλισμό για να αντιληφθείς την σκληρή πραγματικότητα.

Αγαπητέ Παύλο, τίμησες με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα σου, αλλά ο άθλος σου δεν θα αλλάξει τα όσα σκληρά και απίστευτα βιώνει ο κυπριακός ελληνισμός. Εγώ σαν ένας απλός πολίτης κάνω τα τελευταία 10 περίπου χρόνια έναν μοναχικό αγώνα για να πείσω τους συμπατριώτες μου ότι με αυτό το ελεεινό κομματικό κατεστημένο η Κύπρος δεν έχει μέλλον, δυστυχώς όμως δεν κατάφερα και πολλά πράγματα. Η δική σου επιτυχία θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα για την Κύπρο, μας μόνον αν με τις απόψεις και τις πράξεις σου πείσεις τους απλούς πολίτες ότι πρέπει να απαλλαγούν από όλους αυτούς ανίκανους που οδήγησαν τον τόπο μας στο χείλος του γκρεμού. Αγαπητέ Παύλο, σήμερα είσαι ο ηρωικός μας ολυμπιονίκης, μπορείς όμως στο μέλλον, αν το επιθυμείς, να μετατραπείς σε εθνικό μας ήρωα και αυτό μπορεί μόνο να επιτευχθεί αν γίνεις η αφορμή και εμπνεύσεις τον απλό και ανώνυμο πολίτη να γίνει ο ήρωας της πατρίδας του απαλλάσσοντας την από μετρίους και αθλίους.