Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν είναι δυνατόν να επιτύχει τους στόχους της κυβέρνησης και της τρόικας: Η κοινωνία θα οδηγηθεί σε έκρηξη και η αγορά σε νέα ύφεση, θα οδηγηθούμε σε νέο φαύλο κύκλο μέτρων, τόνισε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, τους κάλεσε να μην λειτουργούν «σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών» και τους κατηγόρησε πως εκβίασαν το λαό και τους βουλευτές τους για να περάσουν τα μέτρα.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ερωτήματα που έχει θέσει στην κυβέρνηση έχουν μείνει αναπάντητα και απεύθυνε εκ νέου προς τον Πρωθυπουργό το ερώτημα εάν το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο και αν πρόκειται να ληφθούν και άλλα μέτρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ευημερία του Έθνους βασίζεται στη δυνατότητά του να παράγει» και «υπάρχουν και άλλα νομίσματα, πολύ ισχυρότερα του ευρώ».

Οδηγούμαστε προς μία γερμανική Ευρώπη, δεν θα περάσει πλέον αυτή η πολιτική εκβιασμού της Γερμανίας, σημείωσε ο κ. Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι μαγαζί-γωνία».

Παράλληλα, απεύθυνε ερώτηση στην κυβέρνηση γιατί δεν εγγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό το γερμανικό δάνειο και οι αποζημιώσεις.

Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στον προϋπολογισμό αυτό προβλέπεται ότι θα διπλασιαστούν τα «λουκέτα» και η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 34%.

«Ο δρόμος της εξόδου από την κρίση δεν είναι στρωμένος με ακόμη μεγαλύτερα χρέη […] Ζητάμε να είμαστε στην Ευρώπη, έχουμε δικαίωμα να μείνουμε στο ευρώ, αλλά δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να απειλείται ο ελληνικός λαός», τόνισε ο κ. Καμμένος.