Το νέο βιβλίο του Κακαρά μπορεί άνετα να κλείσει τριλογία που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, περιλαμβάνει τις τιμωρίες των εγκληματιών που ποτέ η οποιαδήποτε δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Έτσι, υποστηρίζει, ηρέμησε κάπως δίνοντας την ψευδαίσθηση στον αναγνώστη (αλλά και στον εαυτό του) πως πήραν τα όνειρα εκδίκηση. Τα δύο άλλα της τριλογίας είναι επίσης των εκδόσεών μας Το Αλιώρι, το κονάκι των χοίρων και Η λίστα του τσαγκάρη.

 

Σε αντίθεση με τα προηγηθέντα – όπου η εκδίκηση και οι τιμωρίες ήταν σφόδρα αιματηρές – στο Όταν γαυγίζει ο ντουνιάς, ο συγγραφέας διά των συμπαθέστατων και ζηλευτών ηρώων επιβάλει τις  πρωτότυπες ποινές  χωρίς να αφαιρούνται ανθρώπινες ζωές , αλλά η δικαιοσύνη θριαμβεύει.

Ο ίδιος διευκρινίζει πως η επιλογή του τίτλου ενισχύει την παραδοχή ότι ναι μεν γαυγίζει ο ντουνιάς στο έγκλημα και την αδικία χωρίς πάντα να δαγκώνει, αλλά αυτό θα ήθελε να μην αποτελεί και εφησυχασμό για τους εν δυνάμει παραβάτες του ηθικού και λοιπών νόμων.

Και ο χορός καλά κρατεί με άψογο λογοτεχνικό ιδιότυπο ύφος και σε συνάρτηση με την υπόθεση του βιβλίου  θα αποδειχτεί κατά την όντως απολαυστική ανάγνωση.

Νικηταρά 2

106 78 Αθήνα

Τηλ. 210 3838020, 210 3822496

Φαξ 210 3809150

www.papazisi.gr