Διαβάστε και δείτε ένα λεπτομερές εκτενές  μεγάλο αφιέρωμα   με ειδικά ντοκιμαντέρ για το τέρας του BBC Jimmy Savile. 

 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο παιδεραστίας που έχει πλήξει την αξιοπιστία και το κύρος του BBC, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, το πόσο διεστραμμένος ήταν ο παρουσιαστής του βρετανικού δικτύου, Jimmy Savile, ο οποίος βίαζε ανενόχλητος κορίτσια και αγόρια, ακόμα και εντός του κτιρίου του βρετανικού δικτύου.
 
Ο αποθανών παρουσιαστής θεωρείται υπεύθυνος για 450 περιστατικά κακοποίησης, τα 34 από αυτά είναι περιστατικά βιασμού σε κάθε πιθανό μέρος, από studio μέχρι νοσοκομεία, φυλακές, ακόμα και σε ιδρύματα για ασθενείς σε τελικό στάδιο, με το νεότερο θύμα του ένα κορίτσι 8 ετών. Οι σεξουαλικές επιθέσεις φέρεται να έγιναν σε μία περίοδο περίπου 60 ετών.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή το πρωί η βρετανική αστυνομία, πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου υπόθεση στην χώρα, καθώς το 73% των θυμάτων του ήταν παιδιά.
 
Τα καταγγελλόμενα περιστατικά αφορούν την περίοδο 1955 μέχρι 2009. Τα θύματα ήταν αγόρια που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση όταν του ζητούσαν αυτόγραφο μέχρι κορίτσια σε σχολείο που τους προσέφερε τσιγάρα και βόλτα με το αυτοκίνητό του για να τα βιάσει.
 
Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, η συμπεριφορά του Jimmy Savile δείχνει κάποιον που επιδίωκε να κακοποιήσει παιδιά σε όποια ευκαιρία του δινόταν, εκμεταλλευόμενος την δημοσιότητά του για να κρυφτεί σε κοινή θέα.
 
Ο Jimmy Savile, γνωστός για την ξανθή του κόμη, τα εκκεντρικά του κοστούμια και τα πούρα, πέθανε σε ηλικία 84 ετών τον Οκτώβριο του 2011. Είχε μάλιστα επιδοθεί σε φιλανθρωπικό έργο και είχε τιμηθεί με τον τίτλο του sir από την βασίλισσα Ελισάβετ. Δύο κυβερνητικές οργανώσεις που λειτουργούσαν στη μνήμη του, έβαλαν λουκέτο μετά την αποκάλυψη της φρίκης.
 
Το BBC βρέθηκε σε δεινή θέση με την αποκάλυψη του σκανδάλου παιδεραστίας και ξεκίνησε δύο ανεξάρτητες έρευνες για να ρίξει φως στην υπόθεση αλλά και να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα, γιατί η συμπεριφορά του Jimmy Savile δεν αντιμετωπίστηκε ενόσω ο παρουσιαστής βρισκόταν ακόμη εν ζωή.
 
 
The YouTube ID of player_embedded&v=ctgfik9aklc is invalid.
 
Περισσότερα Βίντεο ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
 
 
 
BBC News‎ – από: Julian Joyce‎ 
  1. Newsnight should have continued Jimmy Savile report: Director