Προσκλητήριο για κοινό μέτωπο κόντρα σε κάθε μορφή βίας απεύθυναν σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η έξαρση της βίας ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης στη σκιά και του τρομοκρατικού χτυπήματος στα γραφεία της ΝΔ, ενώ στο τραπέζι μπήκαν και τα καυτά θέματα της οικονομίας.Τα ανοιχτά οικονομικά μέτωπα θα τεθούν και σε νέα σύσκεψη των αρχηγών, πιθανώς την επόμενη εβδομάδα, ενώ παρότι δεν συζητήθηκε εκτενώς η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για το θέμα, μιλώντας για "ωμή πολιτική σκευωρία" και λέγοντας ότι «η αλήθεια εκδικείται».

Το ζήτημα της έξαρσης των φαινομένων βίας, αλλά και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε δηλώσεις τους τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει μια ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής βίας κι ένα τείχος από τα κόμματα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και σήμερα, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έγιναν σημαντικά βήματα, ωστόσο η συζήτηση για την οικονομία θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, έθεσε με ένταση το ζήτημα της κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής συνοχής, ιδίως για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ έθεσε και το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε οι όποιες εξελίξεις να μη βλάψουν και να είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ εν όψει και της συζήτησης στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη δεν έγινε, ωστόσο τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης υπογράμμισαν ότι το θέμα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την προκαταρκτική επιτροπή θα το συζητήσει την Τετάρτη η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και εν τέλει η ολομέλεια, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «υπάρχει μια ωμή πολιτική σκευωρία, προερχόμενη από πολιτικές δυνάμεις με τη συνδρομή ορισμένων συνεργατών». Πάντως, τόνισε, «τα γεγονότα έχουν μιλήσει και ότι η αλήθεια εκδικείται».

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσαν για θέματα αρμοδιότητας τους, οι υπουργοί Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.

Σαφές μήνυμα ότι η βία δεν θα γίνει ανεχτή έστειλε μετά τη σύσκεψη ο Νίκος Δένδιας.

«Θα μου επιτρέψετε να καταστήσω ξεκάθαρο ένα πράγμα: ότι η ανομία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, επαναλαμβάνω, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Ευχαριστώ πολύ», τόνισε .

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην οικονομία έκανε στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Μου ζήτησαν και τους έκανα μία σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση και μιλήσαμε πολύ περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε και επίσης, για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Άνοιξη. Αυτά μόνο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ όπως είπε δεν έγινε συζήτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα».