Του James Angelos

Βερολίνο (Dow Jones) – Η βοήθεια προς την Κύπρο είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, σε συνέντευξή του στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung. «Είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε να σταθεροποιηθεί η Κύπρος προκειμένου να διασφαλίσουμε την ευρωζώνη στο σύνολό της», φέρεται να δήλωσε ο Rehn στην εφημερίδα. Το μέγεθος μιας χώρας, δεν θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο για το πόσο σχετική είναι με τη νομισματική ένωση, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Rehn έρχονται σε αντίθεση με αυτές Γερμανών αξιωματούχων, που διερωτώνται εάν η κρίση στην Κύπρο είναι αρκετά μεγάλη για να απειλήσει τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε χώρα προκειμένου να λάβει βοήθεια από τον ESM, το μόνιμο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης.

Στη συνέντευξη ο Rehn εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επιλέξουν τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem να αντικαταστήσει τον Jean-Claude Juncker ως επικεφαλής του Eurogroup στη διάρκεια της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

«Αναμένω ότι θα έχουμε ένα νέο πρόεδρο τη Δευτέρα», δήλωσε ο Rehn στη Sueddeutsche Zeitung.

 

Πηγή:www.capital.gr