Μήνυμα-προειδοποίηση στο καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να προσέλθει στη συνάντηση της 26ης Φεβρουαρίου έτοιμο να συνομιλήσει επί της ουσίας με τις διεθνείς δυνάμεις για τις ανησυχίες τους σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας στέλνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Εάν η Τεχεράνη προσέλθει με σοβαρή πρόθεση η διεθνής κοινότητα θα ανταποκριθεί, λέει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εάν όχι, περαιτέρω διεθνής απομόνωση περιμένει το Ιράν. 

«Η επιλογή είναι δική τους»…{jcomments on}«Η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί εάν το Ιράν έλθει στις συνομιλίες προετοιμασμένο να μιλήσει επί της ουσίας και να απαντήσει στις ανησυχίες της, που δεν μπορεί να είναι πιο σαφείς, σχετικά με το πυρηνικού του πρόγραμμα» τόνισε ο Τζον Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπάιαρντ, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε πως το καθεστώς Αχμαντινετζάντ γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να πράξει για να αποδείξει πως είναι ειρηνικός ο σκοπός του πυρηνικού του προγράμματος, όπως παγίως ισχυρίζεται.

Οι δηλώσεις Κέρι έρχονται εν όψει της συνάντησης που έχει οριστεί για την 26η Φεβρουαρίου στο Καζακστάν ανάμεσα στο Ιράν και ανώτατους αξιωματούχους των πέντε μόνιμων κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας.

BHMA